Vanaf a.s. maandag 18 mei is in iedere Drentse gemeente weer een bibliotheek open. Voor de bibliotheken van Biblionet Drenthe gaat het om de bibliotheken in Beilen, Coevorden, Eelde, Havelte, Meppel, Odoorn, Roden, Rolde en Zuidwolde. Hier kan men weer materialen lenen en inleveren. De bibliotheken adviseren klanten om voor het bezoek de website te checken voor openingstijden en actuele informatie.

Gefaseerde opening
Om de veiligheid te kunnen waarborgen gaan de bibliotheken gefaseerd open. De bibliotheken willen stap voor stap hun service weer vergroten en starten met een vestiging per gemeente en zullen dit in de loop van de tijd verder uitbreiden. Voor de bibliotheken die open zijn gelden specifieke regels, zoals een maximum aantal klanten per bibliotheek. Boeken kunnen geleend worden via de selfservice en de ingeleverde boeken worden 72 uur in quarantaine gezet.

Beperkte dienstverlening
Op dit moment is het alleen mogelijk om materialen te lenen en in te leveren. Van de andere faciliteiten, zoals de leestafel, computers, kopieermachine, koffieapparaat en toilet kan geen gebruik worden gemaakt.