11 mei is de dag dat de leerlingen weer naar school mogen. Dat krijgt een feestelijk tintje. Dit feestelijke tintje heeft Anita van den Noord bedacht. Voor Anita was het duidelijk, als de kinderen weer naar school gaan moet daar aandacht aan worden besteed. Ze bedacht een feestelijke opening met kleurige bloemenbogen. Het idee werd gedragen door iedereen en van alle kanten werd er hulp aangeboden.

De bogen zijn gemaakt door 17 inwoners van Noordenveld, de bloemen zijn geleverd door de supermarkten en bloemisten (sponsoren) Er is hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. De bogen zijn erg mooi geworden.

Vandaag 10 mei werden de bloemenbogen opgehaald bij de Blakerveldhoeve door de raadsleden. Er was een schema gemaakt om de bogen op te halen, dit ivm corona perikelen. Keurig geregeld. Wel werd er natuurlijk buiten even bijgepraat op gepaste afstand.

Ze zouden vanavond geplaatst worden bij de scholen. Door de wind die vandaag opeens de kop op stak is dat niet zo'n verstandig idee. Morgenvroeg, voordat de kinderen komen, zullen de bogen geplaatst worden, zodat de kinderen onder de boog door kunnen om eindelijk weer naar school te mogen.

Morgen is er dus een soort feestelijke opening voor de kinderen met fleurig bloemenbogen om te benadrukken en waardering uit te spreken voor de leerlingen, ouders, docenten en ander personeel van de scholen voor al het improviseren van de afgelopen weken. Een hart onder de riem, om door te zetten, want we zijn er nog niet.

Foto's José Reijinga©