Het is een rare tijd. Ditisroden is benieuwd hoe het met je gaat. Deze keer het woord aan Monique van Mo's Café. Hoe doorstaat zij de corona tijd?
"Het is bizarre tijd waar wij met elkaar in zitten. Het lijkt wel een hele slechte film. Hoe ik hierdoor heen kom? Tja, het is zwaar uiteraard. Bij Mo's Cafe staat alles stil, maar alle onkosten gaan gewoon door. Dat is uiteraard zuur, maar goed, er bij neer gaan zitten is ook geen optie. We blijven uiteraard positief!"

Ik las dat je een handje helpt in de zorg tegenwoordig?
"Ja, dat klopt! Ik ben weer tijdelijk aan het werk in de thuiszorg. Ik ben absoluut geen stilzitter en daar waren handen te kort en ik vind het nog steeds een prachtig vak, ook met mensen bezig hè. Dagje school gehad om mijn verpleegtechnische handelingen te toetsen en ik mocht weer aan het werk. Het geeft mij ook een stukje afleiding hoor, even niet met alle ellende van nu bezig zijn."

Was je een beetje opgelucht met het nieuws dat de terrassen vanaf 1 juni weer onder voorwaarden open mogen?
"1 juni, ja uiteraard was ik voorzichtig blij... Maar aan de andere kant, hoe kun je nou een café runnen op 1.50 meter afstand van elkaar? Daar komt bij, ik ben maar heel klein, gelukkig nog wat ruimte op het terras dus daar kan ik nog iets mee. Het probleem is ook uiteraard als iedereen een borrel op heeft houdt niemand zich meer aan de regels en ik ben barvrouw en geen politieagente die de hele avond iedereen loopt te instrueren wat wel en niet mag."

Durf je een beetje vooruit te kijken naar de Rodermarkt?
"Tja, een heel klein beetje hoop ik het, maar eerlijk gezegd denk ik dat dit hele jaar geen evenement door gaat, hoe triest dit ook is voor iedereen. Echt bizar allemaal. Ze zullen naar mijn mening ook geen honderden mensen ineens weer bij elkaar laten komen, daar is het denk ik nog te vroeg voor."

Hoe loopt het pannenkoekenhuis nu?
"Het pannenkoekenhuis is gelukkig nog actief met afhalen en bezorgen en uiteraard onze ontbijtservice, wat goed gaat. Maar ook daar is het geen vetpot nu natuurlijk en leuk werken? Nee, ook niet echt. Je wilt graag mensen ontvangen in je restaurant en bedienen en mensen tevreden weg zien gaan. Nu heb je beetje het idee van een cafetaria, alles in dozen en zakjes. Wij hebben ons ondertussen ook gespecialiseerd in schnitzels. We zien nu in deze tijd mensen sneller een schnitzel bestellen dan een pannenkoek laten bezorgen. Dus zijn we aan de slag gegaan met een schnitzelkaart en hebben we ons uitgebreid met o.a. de schnitzels van 500 gram voor de hele grote eters onder ons. Hahaha, een hele hap hoor. Voor de kids hebben we een Pinkeltje schnitzel menu."

Je 5-jarig bestaan liep nu ook in t honderd en alle feestdagen die we niet samen konden vieren, heb je alweer nieuwe plannen kunnen smeden voor als de deuren weer helemaal open gaan?
"Of ik nog plannen heb voor de toekomst bij mo's, laten we eerst maar eens zien hoe lang dit allemaal nog duurt voor ik überhaupt iets kan doen. Uiteraard gaat de zaterdagmiddagborrel 1 keer per maand met live muziek gewoon door. Dit sloeg goed aan. Mensen hebben toch wel behoefte om op tijd in 't café te zijn met gezelligheid en weer mooi op tijd naar huis ipv al dat nachtwerk. Uiteraard halen we Mo's cafe 5-jarig bestaan in maar wanneer tja.... Heb ondertussen hier al wel wat dingen in veranderd, maar dat houden we nog even geheim. Maar een knalfeest wordt het sowieso, we laten Roden trillen. En ja, we zijn inderdaad met elkaar veel inkomsten mis gelopen te denken aan Koningsdag, kleintje Rodermarkt, kroegklaverjassen, ook een prachtig evenement en de laatste paar week hebben we prachtig mooi weer gehad, dus erg zuur voor iedereen. Alle terrassen hadden gewoon vol moeten zitten. Ik kijk er enorm naar uit dat we gewoon weer open kunnen en dat Roden weer mag bruisen het lijkt nu wel een spookstad 's avonds. Heel triest allemaal. Afgelopen vrijdag had ik voor het eerst Mo's Café live. Mooi, maar werd er ook verdrietig van hoor, feest in en lege kroeg... maar wel voor herhaling vatbaar."

Bedankt Monique voor je tijd en super dat je je inzet voor de zorg. We hopen dat alles goed verloopt en dan binnenkort weer een drankje bij je mogen drinken.

Tekst Coby van Zanten©️
Archieffoto