Op dit moment zijn in Drenthe 43 besmettingen met het coronavirus vastgesteld door de GGD, 6 meer dan afgelopen vrijdag toen er nog 37 besmettingen waren.

(zondag 14.00uur)
· Gemeente Westerveld: 1
· Gemeente Meppel: 1
· Gemeente Midden-Drenthe: 1
· Gemeente Assen: 2
· Gemeente Tynaarlo: 7
. Gemeente De Wolden: 3
· Gemeente Noordenveld: 1
· Gemeente Hoogeveen: 6
· Gemeente Emmen: 6
· Gemeente Coevorden: 14
· Gemeente Aa en Hunze: 1

De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 43 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.Het totale aantal doden komt daarmee op 179.Er zijn verder 573 mensen positief getest,waarmee het totale aantal vastgestelde besmettingen op 4204 komt. Alle doden waren tussen de 57 en 97 jaar.

Dit overzicht betreft alleen de vastgestelde besmettingen in Drenthe. Dit geeft mogelijk een onvolledig beeld, omdat alleen een beperkte groep nog getest wordt. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen. Deze mensen kunnen getest worden als het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze wel of geen COVID-19 hebben. Het algemene advies voor mensen die ziek zijn is: · Blijf thuis totdat u minstens 24 uur geen klachten meer heeft · Houd afstand tot andere mensen. · Worden uw klachten erger en heeft u meer dan 38 graden koorts? Bel dan de huisarts. Foto Pexels