LEEK – De circa 130 bewoners van Vredewold in Leek zijn vrijdagmiddag verrast door een live optreden door Tolberter Bert en Miranda uit Kornhorn met een zogenoemde ‘Coronade’.

Nu de overheid besloten heeft dat er momenteel geen bezoek toegestaan is in alle verzorgingstehuizen in Nederland vonden Bert en Miranda het een mooi gebaar om de bewoners een oppepper te bezorgen. Familieleden komen af en toe langs om buiten door het raam even hun ouders of opa en oma te begroeten. Door een mobiele telefoon is een gesprekje met de bewoners toch nog mogelijk.

Verassing
Al tijdens het opbouwen van de geluidsinstallatie op het parkeerterrein verschenen vele nieuwsgierige bewoners achter de ramen en werden enkele bewoners warm aangekleed en naar het balkon verplaatst. Bert Solo begon met het nummer You’ll Never Walk Alone gevolgd door vele andere Nederlandstalige en Engelstalige nummers samen met zangeres Miranda. De bewoners genoten enorm van de gezelligheid.

Geweldig initiatief
Activiteiten begeleidster Thea Koster vertelde; “Dit is een geweldig initiatief, een lichtpuntje voor de bewoners tijdens deze onwerkelijke situatie. Er wonen hier ook dementerende ouderen waarvoor het erg moeilijk is de situatie te begrijpen, dit is fanatisch leuk voor ze.” Thea vervolgde; “We hebben de laatste dagen enorm veel kaarten ontvangen, zowel van familie maar ook erg veel van andere mensen en kinderen. Dit doet de bewoners erg goed.”

Bron foto en tekst / klik hier voor de video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl www.facebook.com/InfoLeek/videos/1117176231972913

www.infoleek.nl