Waar voorgaande jaren rond deze tijd leerlingen van groep 8 van obds ’t Valkhof in de keuken van ’t Roderhart Pannenkoeken stonden te bakken, is het nu stil.

De dagopvang in het Vasalis gebouw, midden in het centrum van Roden, is ook sinds afgelopen vrijdag vanwege het coronavirus gesloten. Normaal gesproken worden dagelijks een groepje ouderen uit Roden gehaald en gebracht met de VOR-bus; nu is het akelig stil. Al deze ouderen zitten momenteel alleen of samen met hun partner thuis. Uit angst voor het coronavirus.

Afgelopen dagen heeft de begeleiding van de dagbesteding de bezoekers allemaal al eens telefonisch benaderd met de vraag wat er op afstand voor hen gedaan kan worden. De meesten waren al blij om even hun verhaal kwijt te kunnen. Er was een dame die vroeg om een puzzel om haar tijd door te komen en een aantal andere dames vonden het fijn om wat vaker gebeld te worden. Zo probeert de dagbesteding toch nog wat voor hen te betekenen.

Leerling Lente Lichthart uit groep 8 van obds ’t Valkhof kwam met het originele en leuke idee om samen met haar zusje Lotus kaartjes te maken voor de bezoekers van de vrijdag groep van de dagbesteding. Lente zou anders vandaag op Nationale Pannenkoekendag samen met haar klasgenoten in de keuken van ’t Roderhart hebben gestaan. Ze zou de bezoekers verwend hebben met Pannenkoeken en ze zouden zelf daarna ook mee hebben gegeten. Ieder jaar zorgt dit evenement weer voor leuke interacties tussen zowel leerlingen van de basisschool als bezoekers van de dagbesteding en is dit een klein feestje. Lente vindt het voor de bezoekers erg vervelend dat ze nu allemaal thuis moeten blijven en schrijft in de kaartjes ook dat wanneer het weer ‘veilig’ is voor iedereen ze graag komt pannenkoeken bakken. Een prachtig initiatief! De bezoekers zullen vandaag een kaartje van Lente ontvangen.