Vrijdag 21 februari speelde Leekster Eagles thuis tegen LTC. Met de tribunes goed gevuld begon de wedstrijd tegen LTC uit Assen. Drie punten stonden op het Leekster programma, deze waren nodig om aan de kop te blijven.

Leekster Eagles begon gedreven aan de eerste helft, terwijl de mannen uit Assen het amper bij konden benen. In de eerste helft was het Erolind Derguti die het doel wist te vinden en de stand van de nul afbracht en de 1-0 aantekende. Eén minuut later wist Delano Dussel het doel te raken van keeper Daan Budding en de stand kwam op 2-0. Daarna ging de strijd over en weer om het doel van de tegenpartij maar te kunnen voorzien van een bal. Stan van der Wal wist in de achtste minuut al strompelend de bal in het Asser doelgebied te brengen en al evenwicht verliezend de bal over te spelen naar Luciano Matulessy die aansluitend de 3-0 wist te maken. In de laatste minuut was het LTCer Jan Hooiveld die Erwin Mensink wist te passeren en de heren konden de rust ingaan met een tussenstand van 3-1.

In de tweede helft was het Karim Layeb die in de eerste minuut wist te scoren en de stand was 4-1. Vier minuten later volgde Stan van der Wal het goede voorbeeld en de stand kwam op 5-1. De Eagles gingen bewust/onbewust een tandje lager voetballen en zo wisten Dolf Nanlohy, Jan Hooiveld (2x) van LTC te scoren, de stand was nu 5-4.
Een vlaag van paniek gleed over de Leekster tribune, ineens kwam Leekster Eagles van een ruime voorsprong op een stand van 5-4 te staan. LTC rook bloed en drukte wederom door. Met nog ruim zes minuten te spelen wist de Mohammed Faraouni de stand gelijk te maken naar 5-5.

De spelers van Leekster Eagles schrokken op uit hun roes en in plaats van het hoofd naar beneden te gooien werden ze weer effectief. In de vijfde minuut was het Stefan Brouwer die het verschil maakte naar 6-5. LTC zette de vliegende keep in om zo de druk op Erwin Mensink te verhogen, maar deze noodgreep maakte niet het verschil voor LTC. Met nog ruim twee minuten te spelen was het Karim Layeb die wist te scoren en de stand was 7-5.

In de laatste seconde maakte vliegende keep Samad Faraouni een handsbal waardoor hij zijn tweede gele kaart kreeg en het veld mocht verlaten en Daan Budding zijn plaats in het doel weer mocht innemen. Dit keer was Leekster Eagles in de persoon van Erolind Dergutti wel trefzeken bij een tien meter trap. Het schot trof doel, de zoemer ging en het was tijd bij een stand van 8-5.

Leekster Eagles heeft door deze overwinning in ieder geval de tweede periode binnen gehaald.

Aan de andere kant heeft Texel 94 met 1-9 in Roden gewonnen van ONR. Texel blijft op de tweede plaats.
Zeemacht heeft gelijk gespeeld en daardoor is de afstand van de twee koplopers nu 7 punten met de rest.

Volgende wedstrijd is op vrijdag 6 maart. Dan speelt Leekster Eagles uit tegen de mede koploper op Texel. Aanvang wedstrijd 20.45 uur.