GIJS Groningen speelt komende zaterdag de eerste kwartfinalewedstrijd tegen Dordrecht Lions. Het duel in een ongetwijfeld weer kolkend Sportcentrum Kardinge begint om 20.30 uur.
IJshockeyclub Dordrecht Lions werd opgericht in 1980. Tot 1981 had de ijsbaan in Dordrecht geen scoreboard. De tijd werd bijgehouden met twee stopwatches (één voor de wedstrijdtijd en eentje voor de straftijd). Later kreeg de club van Den Bosch een klok met een wijzer die ook voor het publiek (!) de tijd zichtbaar maakte…

Het huidige eerste team van Dordrecht komt dit seizoen uit in Poule A, waarin het als tweede eindigde, achter Eindhoven. De Zuid-Hollanders behaalden 40 punten uit 19 wedstrijden. Wedstrijden tegen Dordrecht zijn ‘battles’. GIJS Groningen speelde in de competitie met 2-2 gelijk tegen het team van coach Marc Vissers. Overtime bracht geen verandering in de score. Na penalty's scoorde Dordrecht, Groningen miste de kans om met winst van het ijs te gaan. Het team van Czaba heeft dus nog een appeltje te schillen met Dordrecht. De inzet van de ‘best of drie’ is een plek in de halve finale, er kunnen hiervoor maximaal drie wedstrijden worden gespeeld. Na het thuisduel wordt op zaterdag 22 februari gespeeld aan de Sportboulevard in Dordrecht. Bij een gelijke stand zal er een 3e wedstrijd nodig zijn die dan op zondag 23 februari wederom in Dordrecht wordt gespeeld. De spelers van GIJS en de ‘blauw-witte leeuwen’ uit Dordrecht zij zeer aan elkaar gewaagd. Beide teams willen winnen om een goede uitgangspositie te krijgen voor de 2e wedstrijd. Alle spelers van GIJS zijn vrij van blessures en er zijn geen schorsingen. Niets staat een mooie pot ijshockey in de weg. Wedstrijden in de play-off zijn de wedstrijden waar de clubs het hele seizoen voor aan het trainen zijn. Alles moet kloppen; de conditie zou op peil moeten zijn om er mooie en spannende wedstrijden van te maken. GIJS is er klaar voor.

De wedstrijd in Sportcentrum Kardinge begint zaterdagavond om 20.30 uur. Van te voren is er gelegenheid voor een spelregel -en wedstrijdbespreking bij te wonen, aanvang 19.30 uur, in zaal 3 puck boven in de hal.