Zaterdag 25 januari was het dan eindelijk zover: meedoen aan de Grand Prix van Nîmes in Frankrijk. Op donderdag zijn we afgereisd vanaf Schiphol met een groep van 9 mensen: 6 turnsters Alinda, Astrid, Marianne, Suzanne, Iris en Sharona , 1 trainster en 2 begeleiders. Nadat we geland waren, konden wij naar ons huis in het oude centrum van Nîmes. Kamers verdelen, boodschappen doen eten en spelletjes doen.

Op vrijdagochtend was er tijd om het oude centrum te bezoeken. Helaas was het regenachtig weer, waardoor wij alleen de oude arena hebben bezocht. Na de lunch konden we vrijwel direct door naar de podiumtraining, waar de turnsters hun oefeningen konden doornemen.

De volgende dag begonnen de zenuwen toch iets te kriebelen en werd het s' middags tijd om naar de wedstrijdhal te vertrekken.

In de eerste middagronde waren Astrid, Alinda, Suzanne, Marianne en Iris aan de beurt. Op het eerste onderdeel, de brug, werd door de turnsters goede oefening neergezet. Het tweede toestel was de balk en helaas moesten bijna alle turnsters een of meerdere keren een val incasseren. Op vloer hebben de dames allen een prachtige oefening laten zien wat ook hoge scores opleverde. Als laatste onderdeel de sprong, ook deze verliep keurig voor alle dames.

Sharona mocht in de laatste ronde haar oefeningen laten zien. Zij begon op de balk. Helaas was dit voor haar niet zo'n goede start, Sharona viel meerdere keren, maar herpakte zich op het volgende onderdeel de vloer. Een mooie choreografie met goede acrobatiek leidde tot een keurige oefening. En dit was ook het geval bij het onderdeel sprong. Als afsluiting nog naar de brug, voor Sharona een redelijke oefening met wat kleine foutjes.

S'avonds stond het Gala of the Nymphes d'Or op het programma. De turnsters van TIGA hebben een mooie show laten zien en hebben hiermee de 3de prijs gewonnen in de categorie Acrobatiek.

Al met al was het een ontzettend leuke wedstrijddag en gala avond, waar wij met veel plezier op terug kijken en enorm veel van hebben geleerd. Deze reis is mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, waarvoor wij allen nogmaals hartelijk voor willen bedanken.