Op zaterdag 15 februari a.s. wordt in sportcentrum De Hullen (10.00-16.00 uur) de jaarlijkse postzegelmanifestatie NOORD 2020 in Roden georganiseerd. Op deze grootste eendaagse postzegelbeurs van Nederland, staat elk jaar een bepaald regionaal thema centraal. Ditmaal heeft de organisatie als jaarlijks thema voor het onderwerp "het Nationaal Gevangenismuseum" in Veenhuizen" gekozen.

Een van de deelnemers aan het evenement is de Duitse Post, zij gebruiken alleen die dag een beursstempel met als onderwerp het "Nationaal Gevangenismuseum" in Veenhuizen. Volgens de Duitse postwet is het verplicht om in een Duits poststempel een Duitse postcode op te nemen en ook mogen er alleen op die dag Duitse postzegels mee worden afgestempeld. Gekozen is voor 26789 van Leer in Ost Friesland, de plaatselijke vereniging onderhoudt nauwe contacten met de Filatelistenvereniging Roden-Leek eo.
Daarbij fungeert de Duitse Post als een "mobiel postkantoor" waar een speciale museum ansichtkaart (men schrijft het eigen adres er op) wordt voorzien van een Duitse postzegel (buitenlandtarief) met daarop het speciale Dagstempel. De kaart wordt door de Duitse Post naar Duitsland meegenomen en daar gepost. Geadresseerden ontvangen zo een "echt gelopen" collectors item in de eigen brievenbus. De speciale kaart is op de beurs verkrijgbaar bij de stand van de Duitse Post en kan voor 1 euro worden aangeschaft. Behalve veel postzegels zijn er ook stands met munten en ansichtkaarten en worden er weer veel bezoekers vanuit heel Nederland en Noord-Duitsland verwacht.