Nieuw-Roden - Na het grote nieuws dat vv Nieuw-Rodenman Wilco Drent de overstap maakt naar VEV'67, vonden wij dit een goede reden om hem een aantal vragen te stellen.
Wilco voetbalt al vanaf zijn 4e jaar samen met zijn tweelingbroer Sander en broer Martijn bij vv Nieuw-Roden, dus dat is 24 jaar nu. "Eigenlijk met mijn 3 broers, want Marcel Kuiper is ook net een broer van ons." vertelt de enthousiaste Wilco.

Vanwaar deze stap?
"Ik heb deze keuze gemaakt voor mijn ambities. Wat we nu doen bij Nieuw-Roden is gewoon supergoed voor zo'n klein dorpje. We doen al 4 seizoenen bovenin mee in de 3e klasse, dat is toch geweldig en credits voor iedereen! Toch heb ik zelf het idee dat er meer inzit als speler. We doen het geweldig bij Nieuw-Roden, maar als we reëel zijn is dit wel het plafond en daarom heb ik besloten om de stap naar Leek te maken. VEV'67 is niet zomaar een club die wat spelers ophaalt voor de selectie, ze zoeken echt spelers die het aan kunnen en zo kwamen ze bij mij. Eerst heb ik telefonisch contact gehad met Kees Pranger, de nieuwe trainer van VEV volgend seizoen. Na om de tafel te hebben gezeten met hem en Peter de Vries, had ik een goed gevoel om de stap te willen zetten. Zijn visie over voetbal sprak mij enorm aan. Daarnaast heb ik nog met Marcel Kuiper gesproken, die ook die stap heeft gemaakt naar Annen. Zijn advies was 'beter een jaar spijt, dan dat je altijd denkt van had ik maar' en daar is dan ook precies alles mee gezegd. Nu ga ik het niet een jaartje proberen, ik ga er alles aan doen om daar te slagen, zorgen dat ze niet meer om mij heen kunnen. T'is een mooie club met de ambitie om terug te keren naar de 1e klasse. Alles bij elkaar is dit gewoon het moment om het te doen, ben nu 28 en kan de stap nu nog maken."

Hoe reageerden je broers en je ouders?
"ze vinden het natuurlijk jammer voor Nieuw-Roden, maar zij gunnen mij deze kans en weet ook zeker dat ze wekelijks langs de zijlijn staan. VEV'67 speelt op zaterdag dus dat kan mooi," lacht Wilco. "Over 2 weken hoop ik vader te worden van onze zoon, mijn vriendin werkt om de zaterdag, dus dan is het het een mooie bijkomstigheid dat ik zondags niet meer hoef te spelen."

Jij staat wel bekend als de gangmaker op feestjes bij Nieuw-Roden en o.a. de presentator van het Rad van Fortuin. Hoe moet dat nou verder?
"Haha ja de gangmakers, ze noemen ons ook wel de Drentinos's. Nee, dat gaat zeker blijven. Als er een feestje is zal ik daar natuurlijk bij zijn om te organiseren en te zorgen dat de juiste sfeer erin komt."

Hoe zit het met de zenuwen voor je vaderschap?
"Die zijn nu nog redelijk onder controle, maar ik heb wel zeker gezonde spanning, maar dat moet je ook hebben vind ik. Alles is klaar, alleen die kleine man moet nog komen. Kijk er enorm naar uit!"

"Kan een mooi jaar zijn zo," vertelt hij verder, "een gezonde kleine man, een mooie uitdaging bij VEV en wie weet de DitisRoden Gouden schoen? Dat zou een mooie bekroning zijn op dit seizoen, maar liever elke week de 3 punten, dan de doelpunten. We zullen het zien. Winst staat bij mij op nr 1 en als ik scoor dan is dat mooi meegenomen."

Wilco, bedankt voor je tijd. Maak er een mooi seizoen van, maar dat is jou wel toevertrouwd. Succes met de bevalling alvast! DitisRoden blijft je zeker volgen, ook bij VEV'67.

Tekst Coby van Zanten