Zaterdag speelde de Zoutman-formatie de return tegen ‘angstgegner’ Pallas’08. In een prima gevulde Rodenburghal floot scheidsrechter Van der Griend in 18.00 uur voor aanvang van de wedstrijd.

Sparta opende sterk en zette direct een 1-0 voorsprong op het bord. Pallas trok deze stand al gauw gelijk, maar de Zevenhuisters behielden het initiatief. Vanaf 6-6 was het stuivertje wisselen en ontpopte zich een ware strijd. Bij rust stond er al een 16-14 stand op het scorebord!

In de rust sprak coach Moric van der Lei zijn pupillen toe, complimenten voor de werklust en vooral zo door gaan. En dit was niet aan dovemansoren gericht. Er werd doorgedrukt en gestaagd werd de voorsprong uitgebouwd. Bij 22-17 was, bleek later, de wedstrijd gespeeld. De gasten uit Leeuwarden waren niet meer bij machte om deze klap te boven te komen. Bij 26-23 floot de goed leidende scheidsrechter af en kon Sparta wederom twee punten bijschrijven.

In de korte onderbreking van twee weken zal Sparta toe werken naar de ontmoeting tegen hekkensluiter Spannum op 29 februari om 16.10 uur in Oosterend.