Vrijdag 14 februari is de aftrap voor Walking Football in de Gemeente Noordenveld. Het vindt plaats op het nieuwe kunstgrasveld van vv. Roden. Iedereen boven de 60 jaar in de Gemeente Noordenveld wordt voor deze dag uitgenodigd. Je hoeft niet persé een voetbalachtergrond te hebben.

De inloop is vanaf 9.30 uur en 10 uur zal de training beginnen. Voorafgaand zal er uitleg over het Walking Football plaatsvinden. Daarnaast zal een fysiotherapeut van Fysiotherapie Beuzenberg het belang van bewegen voor ouderen uiteenzetten.

Het Walking Football is erg in trek en wordt steeds meer door andere verenigingen in het leven geroepen. Bewegen voor mensen boven de 60 jaar is zeer belangrijk. Het heeft een erg sociaal karakter. Naast het sociale gebeuren staat het natuurlijk in het teken van voetbal. De onbekendheid bij velen en dat is niets voor mij, omdat ik nog hardloop, houdt mensen tegen om het te beoefenen. De ervaring leert dat als men het een paar keer aan den lijve heeft ondervonden, de meningen al snel worden bijgesteld. Het is een leuk, plezierig, ontspannen, conditioneel en sociaal gebeuren. Mensen die meedoen worden fitter.

Deze ochtend hoopt vv. Roden, dat naast het walking football team van FC Groningen en spelers van VEV’67, ook oud voetballers en niet voetballersuit de Gemeente Noordenveld de weg naar het nieuwe kunstgrasveld van vv. Roden vinden. Heb je zin om mee te doen met Walking Football Noordenveld meldt je dan aan bij Johan Wardenier of kom vrijdag 14 februari om 9.30 uur naar de kantine van vv. Roden. Voor info kun je bellen met 0652001046.

Foto onder archief 2018 Walking football VEV Leek