Afgelopen zaterdagavond 8 februari speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld de terugwedstrijd van deze zaalcompetitiewedstrijd tegen het Groningse ckv ROG (Rondom d’Olle Grieze) in Sporthal Lewenborg. Na een 16-13 ruststand bleken de doelpunten in de 2e helft duur. Eén minuut voor het einde leek een gelijkspel in de maak (20-20). Maar ROG trok uiteindelijk toch aan het langste eind: 22-20.

Noordenveld neemt in Groningen brutaal de leiding. Door scores van Jasper Lütter, Romée de Rink en topscorer Sander van der Meer staat er na 3 minuten een 0-3 voorsprong voor de oranje tijgers op het scorebord. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Helaas lukt het de minuten daarna niet om succesvol af te ronden en komt ROG op 3-3. Vanaf dat moment ontstaat er een spannende wedstrijd, waarbij beide ploegen om en om de voorsprong pakken, maar deze niet weten vast te houden tot de 8-8”. Op twee-derde van de eerste helft weet ROG 4 keer op rij te scoren. “Waar ROG lange aanvallen heeft met veel schoten, heeft Noordenveld in deze fase veel onnodig balverlies en aanvallen met maar 1 schot”. Vervolgens komen de Roners weer beter in het spel, maar weten het gat niet kleiner te maken. Twee minuten voor rust leidt ROG met 16-11. Sven Stobbe weet dan met een mooie actie Sander van der Meer vrij te spelen, waarop deze kans wordt verzilverd. “Het andere aanvals-vak neemt dat goede gevoel over en weet vlak voor rust de stand op 16-13 te zetten. Iedereen voelt dat er een overwinning in zit, maar het moet verdedigend iets scherper en aanvallend dreigender”. Dit wordt aan het begin van de 2e helft direct opgepakt door Robin van Bolhuis, die de Roder korfbaltrots direct bij de eerste aanval na rust dichter bij brengt, 16-14. De spanning neemt toe en de doelpunten zijn in de 2e helft duur. De eerste Mastselectie blijft knokken en weet zo terug te komen tot 20-20. “Tot de laatste minuut blijft deze gelijke stand staan. Dan scoort ROG van grote afstand. Noordenveld gaat vol voor het doelpunt, maar helaas zonder resultaat”. De oranje tijgers jagen verdedigend op de bal om nog een aanval te krijgen, maar ROG speelt dit goed uit en beslist de wedstrijd met nog een laatste doelpunt. Noordenveld heeft de huid duur verkocht, verdiende zeker een punt, maar ROG had aan het eind net iets meer geluk. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 29 februari in Buitenpost. Die wedstrijd tegen kv Flamingo’s begint om 19.25 uur in Sporthal De Houtmoune.

Scores kv Noordenveld : Sander van der Meer 5, Jasper Lütter 4, Sven Stobbe 4, Romée de Rink 2, Robin van Bolhuis 2, Domenica Kloosterman 1, Robin Akkersma 1 en Evelien Tepper 1.