Op het eigen sportpark Oranje heeft ONR een stevig fundament neergezet voor een plaats bij de bovenste ploegen. De manschappen van Hendrik Timmer lieten na de winst op koploper Mamio vorige week zien dat het niet voor niets met de bovenste ploegen meedraait.
Vanaf het begin werd duidelijk dat vandaag een gelijkopgaande wedstrijd zou worden. Beide ploegen lieten puik voetbal zien waardoor het publiek likkebaardend langs de lijn stond.
Reuzendoder (voor zover over reuzendoder gesproken kan worden als nummer 4) ONR liet zien over de juiste proporties aan elan te beschikken. Sander Postma creëerde een levensgrote kans. Helaas werd zijn inzet gekeerd waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Ook DVC Appingedam kreeg een grote kans, maar Danny Blauwwiekel hield zijn doel schoon. De eerste helft werd afgesloten met een 0-0 stand.
De tweede helft werd niet geheel toevallig met diezelfde 0-0 stand aangevangen. ONR kwam wel op een (verdiende) voorsprong. Na een goede onderschepping van de sterk spelende Jelmer Fierstra werd Hendrik Rozema bereikt. Rozema had een afgemeten pass in huis op Tim van der Meulen. Van der Meulen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de oranjehemden op een 1-0 voorsprong. Ondertussen leek de linksback van DVC zijn latten nog onder zijn schoenen te hebben en met brute kracht gleed hij Sjors van der Velde onderuit. Het gevolg was een terechte gele prent. Waar het toegestroomde publiek louter lyrisch was op het vertoonde spel van ONR, werd pardoes de 1-1 binnen geschoten. Een goede aanval over links werd afgemaakt door DVC.
ONR bleek wederom over het nodige grinta te beschikken en gooide strijd in het restant van de wedstrijd.
Met goed voetbal wist het DVC de wil op te leggen waardoor veelal op de helft van de gasten werd gevoetbald.
Het was uiteindelijk invaller Leon 'skeuvels' Schievels die als een duveltje uit een doosje opdook. Een corner van Rik de Boer werd door Schievels op knappe wijze tegen de touwen geschoten in de 86e minuut.
Aron Winter zou trots zijn op deze puike goal. De resterende minuten was het vooral overleven voor ONR. Met de nodige geleverde arbeid werd de overwinning binnen gesleept door de mannen van Hendrik Timmer.

Met een voldaan gevoel kan de vereniging beginnen aan de winterse après ski barbecue.
ONR doet met de overwinning uitstekende zaken in zowel de algemene stand als in de strijd om de periodetitel.

Volgende week wacht FC LEO als volgende horde.