Op zondag 16 februari om 14.30 uur houdt Ad van Liempt in de CazemierBoerderij te Tolbert een lezing over commandant Gemmeker van Kamp Westerbork, naar aanleiding van het verschijnen van een boek over dit onderwerp.

Naast schrijver is Ad van Liempt journalist en oud-hoofdredacteur van NOVA. In 2010 kreeg hij een Ere-Nipkowschijf voor zijn hele oeuvre. Hij schreef meerdere boeken over de Tweede Wereldoorlog. Voor zijn nieuwste boek deed hij jarenlang onderzoek naar de ‘charmante’ commandant van Kamp Westerbork: Albert Konrad Gemmeker. Het resultaat is een verpletterende biografie. Een verhaal vol cynisme en machtsmisbruik, met daartegenover de peilloze tragiek van Gemmekers slachtoffers. Ad van Liempt las alle, vaak geheime dossiers in Nederlandse en Duitse archieven en sprak met tal van betrokkenen in Nederland en Duitsland, zelfs met twee nog levende dochters van Gemmeker.
Hij vertelt u er alles over tijdens deze lezing, die wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Daan Nijman te Roden.
Voorverkoop: kaarten verkrijgbaar bij Kapsalon Hair & Beauty in Tolbert, Boekhandel Daan Nijman te Roden en tickets.daannijman.nl Entree is € 10,- (incl. kop koffie / thee).