-
Anne-Will Lufting in de expositie HARD Zacht in K38.
6.Feb.2020
In K38 is bijzonder werk te zien van Anne-Will Lufting (1992). Anne Will studeerde in 2017 cum laude af aan de kunstacademie Minerva te Groningen en is winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur in 2019. Anne-Will wil beelden maken waarbij perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Het zijn wandsculpturen op de grens van twee- en drie dimensionaliteit.

Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst doet Anne Will onderzoek naar vorm, kleur, formaat en materiaal. Daarnaast heeft ze een fascinatie voor plooien, kreukels en glans. Anne-Will werkt met zeildoek dat zich niet soepel laat vouwen. Het materiaal ontsnapt aan haar wil en dat is precies wat ze nastreeft. Het zeildoek wordt om het object gevormd en beschilderd (verf op bisonyl) in kleuren die strak tegen elkaar worden aan gebracht. In combinatie met het glimmende oppervlak ontstaat, gelijk als in een dans, een spel van aantrekken en afstoten.

Naast Anne-Will is er werk te zien van Froukje Dijkstra, Rie van Eijck, Mieke Heitling, Els Lemkes, Sikko Mulder, Marijke Pieters en Wilhelmina Zoutewelle.
De expositie Hard-Zacht is georganiseerd door Culturele Kring Roden en is te bezichtigen t/m 23 februari 2020.

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.