Nieuw-Roden - Drie dagen de tijd hadden ze om het café naar hun zin te maken, René van den Berg en Marga Haan, de 2 nieuwe gezichten van Café De Kastelein in Nieuw-Roden. Vanaf 1 februari namen ze de sleutel over van Tjerk. Samen met hun 4 kids, 2 jongens en 2 meiden, zullen zij achter de bar te zien zijn.

Vermoeid maar voldaan konden ze deze dinsdagavond de Darters ontvangen in een frisse, naar hun eigen smaak, ingerichte café. De muren hebben een mooi kleurtje gekregen, de bar is voorzien van twee nieuwe bierkranen, zowel Amstel als Heineken komt nu van de tap.
“Binnen is tot zover klaar, de keuken moet nog en buitenom moet alles nog aangepast worden, maar dat lukte niet in zo’n korte tijdsbestek. Maar dat komt zeker nog. Zo’n 11 jaar heb ik eenkroeg gehad in Kommerzijl, de Driesprong.” vertelt René. “Dat liep prima, maar mijn vriendin Marga woont hier vlakbij. Toen deze mogelijkheid zich voor deed, hoefden we niet lang na te denken. Het enige verschil is dat we nu 7 dagen per week open zijn. In Kommerzijl waren dat er 4. Dinsdagavond moesten we al open, want er staan voor 3 dagen achter elkaar dart toernooien gepland.”
“ De naam blijft hetzelfde en de activiteiten die er waren blijven ook gewoon doorgaan,” sluit Marga aan. “We willen nog actiever worden met bijvoorbeeld af en toe een Pubquiz, dobbelavonden etc. Maar we hebben er ontzettend veel zin in.”
De officiële opening zal 14 februari zijn. Sowieso met een DJ en een artiest, maar daarover later meer. Volg ons daarom op Facebook (René van den Berg) en houd DitisRoden in de gaten. Uiteraard zijn de deuren dit weekend ook open, dus kom gerust eens langs om deze gezellige eigenaren te ontmoeten.

Tekst/foto Coby van Zanten