Donderdagavond 30 januari was de officiële aftrap van de Samenloop voor Hoop Peize.
De meer dan 150 aanwezigen in café Ensing hebben op deze avond het startsein voor de loop meegemaakt.

Hoppie (de Very Important Paaizer) overhandigde daarbij het Samenloopshirt aan de ambassadeurs van de Peizer Samenloop, Henk Kosters en Lieke Bos. Waarbij door Henk Kosters de woorden uitgesproken werden we gaan er een geweldig evenement van maken en dat Lieke Bos hoopt dat door meer geld beschikbaar te hebben voor kankeronderzoek de kralenketting met kanjerkralen voor toekomstige patiëntjes alleen maar korter wordt. De kralen in de kanjerketting staan symbool voor de behandelingen en onderzoeken die zij tijdens haar ziekteperiode heeft doorstaan.

Tijdens deze startavond kregen de aanwezigen informatie over de organisatie van de Samenloop voor Hoop, en de twee goede doelen van de Peizer Samenloop; het UMCG Kanker Reseaschfonds en het ‘Hamelhuys’ een inloophuis voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten in Groningen en Assen. Naast de officiële presentaties konden de aanwezigen met hun vragen rond de Samenloop bij de diverse werkgroepen van de organisatie terecht. Op de website; https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/drenthe/peize-2020/ is ook alle informatie terug te vinden. Via deze website is het mogelijk je als team, individuele loper aan te sluiten bij een team, survivor, vrijwilliger of loper van de kinderloop aan te melden. Meld je aan of steun één van de acties.

Op de foto Vlnr, Henk Gritter voorzitter Samenloop voor Hoop Peize, Hoppie en de ambassadeurs van de Samenloop voor Hoop Peize Henk Kosters en Lieke Bos