Afgelopen zaterdag 1 februari speelden de beide Mastselecties van Noordenveld in een enigszins vreemde thuissporthal in Norg. Waar de supporters van kv Noordenveld normaal gesproken gewend zijn om hun oranje tijgers aan te moedigen in Sportcentrum De Hullen in Roden, moesten de teams en hun trouwe aanhang deze zaterdag uitwijken naar De Brinkhof. Voor de selectie is deze sporthal echter niet onwennig, aangezien zij er iedere maandagavond trainen. Dus ook in Norg geldt zeker het thuisvoordeel.

Na de knappe 22-16 overwinning van de tweede Mastselectie tegen koploper OWK 3, kwam de hoofdmacht van Noordenveld in actie tegen kc Harich, uit de gelijknamige plaats in de Zuidwesthoek van Friesland.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema in de voorbeschouwing : “Noordenveld 1 heeft dit seizoen al tweemaal tegen Harich gespeeld. Waar de eerste zaalwedstrijd ruim door Harich werd gewonnen, werd de uitwedstrijd op het veld ruim door Noordenveld gewonnen. In beide wedstrijden won de ploeg die de eerste helft het verschil maakte. Vooraf is dus moeilijk in te schatten wie er gaat winnen. Noordenveld wil de goede overwinning van vorige week graag een vervolg geven, maar ook Harich zal voor de winst gaan”. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter neemt Noordenveld het initiatief en Romée de Rink scoort gelijk in de eerste aanval. Dan is het even wachten op de volgende treffer, maar in de 5e minuut vindt Robin van Bolhuis na een geslaagde doorloopbal de binnenkant van de korf, direct gevolgd door de 3-0 na mooi samenspel op naam van Domenica Kloosterman. Vervolgens weet ook Harich te scoren en gaat het spel op de wagen. “Tot 5-3 kan Harich bijblijven, maar dan heeft Noordenveld de verdediging potdicht zitten en komen de gasten een kwartier lang niet tot scoren”. De Roder korfbaltrots loopt uit tot 9-3. Harich scoort vlak voor rust nog tweemaal tegen.

De eerste score in de tweede helft is weer voor de thuisploeg, een rake afstandstreffer van Sander van der Meer. Na de 10-6 scoort Jasper Lütter na een fraaie aangeef van Evelien Tepper de 11-6. “De tweede helft probeert Harich met de nodige wissels het initiatief te pakken, maar Noordenveld staat dat niet toe”. Op alle vlakken is het vlaggenschip van Noordenveld beter dan Harich. Hoewel het veldoverwicht niet helemaal in de eindscore (19-15) tot uiting komt, wint ook de eerste Mastselectie terecht.

De eerstvolgende competitiewedstrijd vindt zaterdag 8 februari plaats in Sporthal Lewenborg in Groningen tegen ROG. Deze wedstrijd begint om 19.35 uur. Scores Noordenveld : Romée de Rink 4, Robin van Bolhuis 4, Sander van der Meer 4, Sven Stobbe 2, Jasper Lütter 2, Domenica Kloosterman 1, Evelien Tepper 1 en Robin Akkersma 1.