De Zoutman-formatie speelde afgelopen weekend in Ferwerd tegen NQL. Sparta opende, in tegenstelling tot de weken ervoor, fel en al gauw stond er een mooie 0-4 voorsprong op het scorebord.

Daarna liet de thuisploeg haar kwaliteiten zien. Verdedigend legden zij de Spartaanse mannen plat en bogen de achterstand om in een 5-4 voorsprong. Sparta gaf echter niet op en bij rust stond er een 6-8 voorsprong op het scorebord.

In de rust hamerde coach Van der Lei erop dat er meer geïnvesteerd moest worden, want gewonnen was er nog zeker niet. NQL had ook in de gaten dat ze misschien wel voor een stunt konden zorgen tegen de koploper.

Na rust kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en zelfs weer op voorsprong. Echter beschikken de Zevenhuisters over een dosis mentale veerkracht en via een aantal tactische wissels vocht Sparta voor wat het waard was. Met nog ruim tien minuten op de klok keek Sparta tegen een 14-11 achterstand aan, maar opgeven was geen optie. Sparta zette nog eenmaal aan en nam hier en daar wat risico. Maar met effect, want voor het laatste fluitsignaal klonk werd de 15-15 binnen geschoten.

Sparta kroop dus door het oog van de naald, maar door verlies van concurrent TFS staan de Rood-Zwarten nu wel bovenaan! Zaterdag komt nummer 3 Pallas’08 op bezoek in Leek. Een belangrijke wedstrijd om de koppositie in de 3e klasse C. Deze wedstrijd start om 18.00 uur in de Rodenburghal!