Roden pakte zaterdagavond, tegen concurrent om de onderste plekken SC Stadspark, drie zeer belangrijke punten. In Groningen maakten beide ploegen er een enerverende pot van met zes doelpunten, waaronder enkele zeer fraaie.

Stadspark begon energieker aan de wedstrijd en dat monde na 8 minuten uit in de 1-0 door Sergio Marcos uit een rommelige situatie voor de goal van de prima keepende Roden doelman, Tarick Kalfsbeek. Roden was kennelijk wakker geschud, want 3 minuten later scoorde Robin van der Tuin de gelijkmaker, na een mooie combinatie, 1-1. Roden behield daarna de overhand en kreeg een aantal mogelijkheden, die echter wegens vermeend buitenspel te niet werden gedaan.

De tweede helft begon als de eerste met een beter SC Stadspark. Na 60 minuten resulteerde dat in de 2-1 door Frank Volkers uit een vrije bal, die fraai via de kruising in het doel van Roden belande. Een signaal voor Roden om weer wat terug te doen. En dat gebeurde. Rik Renkema schoot in de 76e minuut op schitterende wijze een vrije bal binnen, 2-2. Roden had de smaak te pakken, want 2 minuten later scoorde Enrico Wardenier, na wederom een prima combinatie, de 2-3 binnen. Stadspark probeerde het daarna nog wel, maar was veel te slordig in de passing en afwerking. Slotakkoord was voor Roden. Uit een corner kopte aanvoerder Guido Bos in de 89e minuut knalhard de 2-4 tegen de touwen. En bij deze score bleef het.

Door deze overwinning verschafte Roden zich enigszins "lucht" ten opzichte van de onderste plekken.

Zondag 9 februari a.s. speelt Roden de thuiswedstrijd tegen SVBO uit Emmen Barger-Oosterveld, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.
Archieffoto©️