Roden - Op het eigen sportpark Oranje heeft ONR met 2-1 gewonnen van koploper Mamio.
Hiermee bezorgt de ploeg van Hendrik Timmer Mamio de eerste nederlaag van het seizoen.

Gelijk vanaf de aftrap liet mamio zien niet voor niets bovenaan te staan. Met snel combinatievoetbal werd een tweetal kansen gecreëerd.
ONR rechtte echter snel de rug en werd langzamerhand de beter voetballende ploeg. Met name Tim van de Meulen stichtte gevaar. Met zijn acties op snelheid was hij de plaaggeest van de gasten uit Groningen.

Het was Rik de Boer die de ban brak voor de oranjehemden. In 'zijn' vierde minuut schoot hij de thuisploeg op voorsprong. Van der Meulen kwam door op rechts en gaf de bal breed op Sander Postma. Postma bediende vervolgens op zij beurt de vrijstaande de Boer. Voor de Boer was het vervolgens een koud kunstje om de 1-0 te maken.

ONR bleef het slordige Mamio de baas. Aan alles was te zien dat Mamio goed kan voetballen, maar vandaag kwam het er niet uit.

ONR kreeg kansen op de verdubbeling van de score, maar het geluk ontbrak aan Rôner zijde. Frank Langeveld zag zijn poging gekeerd worden met een fenomenale redding en ook van der Meulen zag zijn inzet niet bekroond worden tot een doelpunt.

Mamio deed wel wat terug. Uit een vrije trap werd schitterend raak geschoten. De bal verdween via de binnenkant van de paal in de kruising achter Danny Blauwwiekel.

Na rust eenzelfde spelbeeld. ONR voetbalde goed en kreeg kansen op de voorsprong. Mamio kwam er niet meer uit en was slechts aan het tegenhouden. Frank Langeveld moest de strijd staken met een hoofdwond. Zelf had hij echter niet door dat hij was gewisseld voor Leon Schievels.

Het was diezelfde Schievels die de 2-1 op zijn schoen had. Oog in oog met de keeper faalde hij echter. Niet veel later kreeg Schievels de bal in de voeten geschoven van de keeper van Mamio. Dit buitenkansje liet hij niet voorbijgaan. Met uiterste precisie schoot hij ONR naar een heroïsche 2-1 zege.

Koen van Os had de 3-1 nog op zijn pantoffel. Zijn volley scheerde echter rakelings langs de goal.

Nadat de 10 minuten blessuretijd erop zaten en de dienstdoende arbiter het eindsignaal ten gehore bracht, waren de drie punten een feit. Moegestreden en voldaan verlieten de manschappen van Hendrik Timmer het strijdtoneel.

Supporters bedankt voor de steun!