Nog niet zo heel lang geleden speelde Pelikaan S in één der laagste klassen van het amateurvoetbal, maar door een niet geringe financiële injectie van kamerverhuurder Bulten, is het langzaam opgekropen naar maar liefst de, nooit haalbaar geachte, 1e klasse.

Diverse spelers van naam in het amateurvoetbal, maar ook uit de betaalde sector verdedigen nu de kleuren uit het niet al te grote dorp in het Westerkwartier. Namen als: Jos en Jan Hooiveld, Jeroen Haan, Anton Jongsma, Angelo Zimmerman en Mo Yuksel spreken daarbij zeker tot de verbeelding.

Met een gerenommeerde trainer als Jan Schulting, ja, ja, echt, de vader van shorttrackster Susanne, aan het roer, kan het nog een heel mooi jaar worden voor de roodhemden uit Oostwold.

De subtopwedstrijd van zaterdagmiddag tegen Oranje Nassau uit de stad van de Martinitoren trok nogal wat bekenden naar Sportpark De Gaveborg. Wat te denken van: Henk, broezn, de Haan, overigens zonder trompet, sporticoon Dick Heuvelman, die ooit eens de hand van de Paus mocht schudden, Appie de Bruin, destijds uitkomend in het sterrenteam van de vv Leek en natuurlijk de flamboyante Wim Bulten, die Pelikaan S naar grote hoogte stuwde.

In de bestuurskamer stond er in de pauze voor een ieder een gebakje klaar met daarop het logo van de beide teams van deze middag, die in een overigens niet bijster hoogstaand duel op een zeer matige kunstgrasmat, niet lieten zien dat ze zo hoog op de ranglijst staan, waarbij Pelikaan S door 2 – 1 winst met 3 punten aan de haal ging en volop in de race is voor het kampioenschap.

Tekst/foto's en film Roel Lubbers©