Zondag 16 februari speelt om 11:15 in de Brinkhof te Norg het 'Trio Het Blauwe uur' Dit bestaat uit zanger/acteur Tim Meeuws, gitarist Ron Glasbeek en accordeoniste Conny Essbach.
Een programma met heerlijke liedjes uit Nederland, Frankrijk, Griekenland en de Balkan. Het trio, gefascineerd door (Oost-)Europese muziek, heeft een programma gemaakt met een mix van bekende en onbekende liederen: Becaud, Gainsbourgh, Aznavour, Shaffy en Bregovic naast Alexiou, Antipas, Mousafiris en Zervoudakis. Alles in het Nederlands hertaald en soms geschreven door Ron Glasbeek en Tim Meeuws, waarvan de laatste vanuit zijn acteurs-achtergrond de liederen met elkaar verbindt en presenteert. Als rode draad door het programma loopt de zigeunertoonladder die zowel de gevoelige snaar raakt als opzweept. Het trio wordt in Norg aangevuld met gitarist Bert Heikema, gitaarleraar in Norg en omgeving.
Toegangskaarten zijn met reductie in voorverkoop te verkrijgen via tickets.daannijman.nl, bij Boekhandel Daan Nijman te Roden en de Wereldwinkels in Leek en Norg (di-vr. 14-17). Zie voor info over alle concerten www.cultureleraadnorg.nl