Het was vrijdag 31 januari weer een grote drukte in K38, vanwege de opening van de expositie ” HARD Zacht”, georganiseerd door de sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden. De opening werd verricht door beeldend kunstenaar Fokko Rijkens, die de kunstenaars en hun werk in een uitgebreide en prachtige wijze, aan het publiek voorstelde.

Deze expositie laat heel divers werk zien van 8 kunstenaars die allemaal het thema ‘Hard Zacht’ uitgedrukken in zowel materialen als kleur en belijning. Bij Rie van Eijck zien we de zachte welvende vormen van vrouwen. De grote houten beelden van Mieke Heitling ontstaan door o.a. gebruik van de kettingzaag en hebben een ruwe toets. De zacht glanzende gekleurde doeken van kunstleer en zeildoek van prijswinnende kunstenaar Anne-Will Lufting, hebben plooien en kreukels. De keramiek van Froukje Dijkstra zijn gevormd uit zacht klei dat veranderd is in bouwwerken met architectonische strakke lijnen.

Sikko Mulder heeft grote, veelkleurige doeken in warme tinten en een bijzondere diepte en structuur. Els Lemkes heeft reliëfs genaaid in boerenlinnen in natureltinten. Marijke Pieters heeft werken van papier waarin ze lijnen en structuur zoekt. Het werk van Wilhelmina Zoutewelle zoekt de contrasten in harde en zachte materialen tegelijk, zoals papier en steen. Al met al, een verrassende tentoonstelling waar geweldige tegenstelling te zien zijn. Wees welkom!

De tentoonstelling ‘HARD Zacht’ is te bezichtigen tot en met 23 februari 2020.
Voor meer informatie: www.culturelekringroden.nl

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl