Update:Op de A7 bij Groningen rijdt het weer door. Omrijders via lokale wegen staan voorlopig nog wel muurvast, die wegen zijn echt niet berekend op zoveel verkeer:

a een ernstig ongeluk is de A7 bij Oostwold (Leek) in beide richtingen gesloten tussen Leek en industrieterrein Westpoort bij Hoogkerk. Bij het ongeluk zijn een betonmixer en een bestelbusje in botsing gekomen.
De bestuurder van het busje raakte bekneld. De brandweer heeft het slachtoffer inmiddels bevrijd. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, laat een politiewoordvoerder weten.

Door de middenberm geschoten
Een luisteraar van Radio Noord meldt dat de vrachtwagen door de middenberm schoot en op de andere weghelft terechtkwam. Over de oorzaak van het ongeval is op dit moment niets bekend, de politie stelt daarnaar onderzoek in. Het ongeluk gebeurde donderdagmorgen kort na zes uur.

De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een traumahelikopter.

Files en omleidingen
Door het ongeluk zijn er files ontstaan. Het verkeer wordt geadviseerd om te rijden via Assen en Meppel (A28/A32). Automobilisten moeten daardoor rekening houden met veel extra reistijd. Op de A28 zijn echter ook twee ongevallen gebeurd, met files tot gevolg.

Rondom de A7 zijn ook lokale omleidingen ingesteld. Op deze alternatieve routes, zoals de N372 Roden-Peize-Groningen en de N355 (Friesestraatweg) Noordhorn-Groningen, is het echter ook erg druk.

Bussen
Vanwege het ongeluk rijden er geen bussen van Arriva tussen Groningen en Heerenveen. Het bedrijf adviseert reizigers de site 9292.nl te gebruiken voor het plannen van hun reis.

De bussen van Qbuzz rijden nog wel, maar hebben als gevolg van de files grote vertraging.

Oplossing duurt nog uren
Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot circa 14.00 uur vanmiddag dicht blijft. Eerst moet het politieonderzoek worden afgerond. Daarna volgt nog een spoedreparatie aan de vangrail.

Eerder gaf Rijkswaterstaat aan dat de afsluiting tot rond het middaguur zou duren.
Bron RTV Noord