Roden - GOMOS is zondagmiddag tegen een harde nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Martin Drent verloor de derby in Roden met pijnlijke cijfers, 6-2.

GOMOS begon goed aan de wedstrijd en nam op het slechte veld in Roden het heft in handen. Roden had veel kleine overtredingen nodig om zich in de wedstrijd te knokken. Robert Elsinga was in de 20e miniut dichtbij de openingstreffer, maar hij zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald. Na een corner voor GOMOS schakelde Roden snel om en ging de bal na een overtreding van Richard Meursing op de stip. Enrico Wardenier wist hier wel raad mee en verschalkte doelman Maurice van der Velde, 1-0. Even later moest Roy Slachter het speelveld geblesseerd verlaten. GOMOS kreeg via Edwin Rozenveld vlak voor rust een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot van dichtbij op de lat. Robert Elsinga schoot de rebound wel binnen, maar hij stond in buitenspelpositie.

GOMOS speelde vervolgens een slechte tweede helft. In de 62e minuut kwam GOMOS op een 2-0 achterstand. Enrico Wardenier was opnieuw trefzeker voor de thuisploeg. Even later werd het zelfs 3-0 door een rake vrije trap van Rutger van der Laan. In de laatste twintig minuten vielen nog vijf doelpunten. Nadat Guido Koolen namens GOMOS iets terug deed maakte Enrico Wardenier zijn derde doelpunt van de wedstrijd, 4-1. Toch deed GOMOS opnieuw iets terug via Ivo Drenth. Maar door doelpunten van Robin van der Tuin en Jasper Kobus werd het uiteindelijk 6-2 voor Roden.

Door de nederlaag is GOMOS gezakt naar de tiende plaats in de 1e klasse F. Aanstaande zondag 2 februari speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen nummer zes vv Heerenveen. Aanvang 14.00 uur in Norg.