Choral Voices zingt voor het zevende jaar in de weken tot 2 februari een vesper met een serie lezingen (lessons) en liederen (carols) waarbij stilgestaan wordt bij het vervolg van het kerstverhaal. Zondag 26 januari zingen zij in Op de Helte in Roden om 19.00 u. hun prachtige Carols.

De tijd na Kerst
Voor veel mensen is na 1 januari de kersttijd voorbij. Anderen houden 6 januari, Driekoningen, aan als datum waarna de kerstversiering kan worden opgeruimd. Echter, in de kerkelijke traditie eindigt de kersttijd pas 40 dagen na de geboorte van Jezus op 2 februari met Maria Lichtmis of Presentatie van de Heer in de tempel. Volgens de traditionele Joodse wet brengt een moeder 40 dagen na de geboorte van het kind een zuiveringsoffer. Volgens Anglicaanse traditie wordt de dag dat Jozef en Maria Jezus in de tempel brachten, gezien als het moment dat het licht in de wereld kwam. Daarom worden er voorafgaand aan de Lichtmis, (Candlemass) van oudsher kaarsen gezegend.

Vesper
Choral Voices zingt voor het zevende jaar in de weken tot 2 februari een vesper met een serie lezingen (lessons) en liederen (carols) waarbij stilgestaan wordt bij het vervolg van het kerstverhaal uitmondend op de Presentatie van Jezus in de tempel. Bij de presentatie zou Simeon de ouders en het Kind gezegend hebben en besefte hij dat hij de Messias aanschouwde. In deze Lessons and Carols for Epiphany klinken werken van onder andere John Rutter, John Gardner, Kenneth Leighton en Giovanni P. da Palestrina en is er uiteraard alle gelegenheid om mee te zingen in de hymnes. De muziek is afwisselend vrolijk, statig, uitbundig, ingetogen, eeuwenoud en modern. Choral Voices repeteert in Groningen en staat onder leiding van Daniel Rouwkema.

U bent van harte welkom om dit bekende koor in Roden te beluisteren op zondagavond 26 januari om 19.00 u. in kerkelijk centrum Op de Helte in Roden.

Foto van het koor tijdens een optreden in de Westminster Abbey.