Jan Willems en Alida van Dellen beginnen een nieuw bedrijf in het pittoreske Veenhuizen. Als alles volgens plan verloopt, opent Piepers en Paupers nog voor de zomer in een monumentale molen. De voormalige eigenaren van Alida's Smulpaleis doen het dit keer duidelijk rustiger aan.

Jan Willems en Alida van Dellen verkochten onlangs na 24 jaar hun succesvolle cafetaria Alida’s Smulpaleis in Roden, waar ze in 2015 de Cafetaria Top 100 mee wonnen. Met Piepers en Paupers slaan ze een nieuwe weg in, maar zonder het gaspedaal weer helemaal in te trappen.

Het plan voor Piepers en Paupers hadden ze al een aantal maanden op de plank liggen. ‘Alida en ik willen terug naar de basis, met z’n tweeën’, zegt Jan Willems. ‘Dus geen tweede Alida’s Smulpaleis met twintig man in dienst.’

In Veenhuizen richten ze zich op huisgemaakte friet met toppings en verschillende lunchgerechten. Daarvoor willen ze zoveel mogelijk lokale producten gebruiken. ‘Geen groot assortiment, wel met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. En met duurzame verpakkingen.’ Of er aan tafel wordt bediend, is nog niet duidelijk. ‘Eerst maar eens zien hoe druk het wordt.’

In de molen hebben ze de beschikking over totaal 100 vierkante meter met naar schatting plek voor zo’n 25 gasten, die ook op de houten balustrade kunnen zitten. Tevens is het de bedoeling dat er een terras komt.

De molen staat op het Maallust-terrein, waar vanaf eind negentiende eeuw agrarische productieverwerking plaatsvond. In de voormalige graanopslag is brouwerij Maallust gevestigd en in de oude zuivelfabriek is kaasmakerij Kaaslust te vinden.

Bron: Snackkoerier.nl