De glazen muiltjes in de kast geslingerd en mijn wandelschoenen er uit gehaald. Niet dat ik die heb, maar mijn schoenen waar ik het lekkerste op loop zeg maar. Die glazen muiltjes die lopen echt voor geen meter. Het is maar goed dat de feestdagen weer voorbij zijn. Kan het gewone leven weer beginnen.

Dat was me wel een dingetje trouwens. Er is op dit moment niet echt heel veel te doen. Ik heb even moeten zoeken maar heb uit eindelijk wel wat gevonden. Iets geheel anders deze keer. Een wandeltocht georganiseerd door Wsv.FLAL. Vrijetijdsboulevard Roden wandeltocht. Om 9 uur was de start, mooi op tijd dus. Geen idee wat ik me daar bij voor moest stellen hoor. Met hardlopen en fietsen weet ik het wel, maar een wandelevenement?? Wordt je dan ook weg geschoten? Dat word je dus niet, je haalt je route beschrijving op en je vertrekt. Er hangt een gezellig sfeer en ik heb nog wat staan praten met mensen die mee deden. Ik kon wel mee als ik wou... dat wou ik niet, druk, druk, heb nog zo veel te doen.

De lopers kwamen echt overal vandaan, niet alleen uit Roden. Nooit geweten dat hier zoveel mensen aan mee doen. Ik kom ze wel eens tegen hoor, grote groepen wandelaars, maar er nooit zo bij stil gestaan. De eerste groepen die vertrekken gaan voor de 25 en 35 km, er is ook een route van 10 km, die vertrekt later. Zelf loop ik liever hard, dat vind ik gemakkelijker. Ik heb ook maar twee standen, dat is hard of uit. Wandelen is natuurlijk wel veel beter voor je lijf dan hardlopen. Wie weet voor in de toekomst als het hardlopen niet meer wil of zo.

Tekst/foto's Josè Reijinga©