Jan Kenter, Margreet Rijks en Fred Omvlee gebruiken samen de galerieruimte in Kunstencentrum K38, om de mens in al zijn bezieling weer te geven. "We dachten eerst; we hebben elkaar nog nooit ontmoet en toch heeft het werk verrassend veel overeenkomsten waar het gaat om het thema “mens zijn” lachen de drie kunstenaars. .”
Een hele uitdaging. "Alles samenvoegen om tot een prachtige collectie te komen gaat niet vanzelf". Deze expositie gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen van vlees en bloed.

Drie kunstenaars en drie perspectieven. Daar waar de mens-, het menselijke- (dood, seksualiteit, of de schoonheid van verval) vaak het onderwerp zijn, lijkt Kenter in zijn werk vooral zichzelf te willen tonen. Het werk van Rijks ontroert door 'de kracht' en 'de tederheid', en de nauwgezetheid en liefde waarmee de werken geschilderd zijn. Omvlee is meer op zoek naar het mysterie van de huidige ‘condition-humaine’, in zijn serie koppen met als titel: ”if I had a head like that”.

Op zondag 26 januari is van 15 – 17 uur de ‘feestelijke-afsluiting-met-een-drankje’ waarbij de 3 kunstenaars aanwezig zullen zijn.
De expositie ‘Mensen, mensen, mensen’ is te bezichtigen t/m 26 januari.
Zie ook onze website www.kunstencentrumk38.nl
Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.