Op 8 februari vindt in Roden een bijzonder evenement plaats. Bezoekers aan de bibliotheek kunnen er ‘levende boeken’ lenen. Opmerkelijke mensen die te maken hebben met het onderwerp ‘vrijheid’. Deze 'levende boeken' zijn mensen die je anders misschien niet persoonlijk zou spreken. Denk aan een transgender, militair of vluchteling.

2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. De bibliotheek wil mensen vrijheid laten bekijken door andermans ogen. Vrijheid betekent voor een Syrische vluchteling iets anders dan voor iemand die bijvoorbeeld transgender is. Daarom komt de Mensenbieb naar Roden. Want door verhalen te delen en van elkaar te leren, dragen we bij aan een sociale en duurzame samenleving.

Kom langs, luister en leer
Toegang is gratis. Je kan 20 minuten met een ‘levend boek’ in gesprek en de verhalen leren kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Verruim je blik en leer nieuwe werelden kennen in de Mensenbieb. Leer welke vrijheid je hebt om keuzes te maken.

Een gesprek reserveren
Wil je er zeker van zijn, dat je met de gewenste persoon kunt spreken? Reserveer dan een gesprek op www.mensenbieb.nl/reserveren