Zaterdagavond 4 januari 2020 was het weer heel gezellig in de kantine van BSC Knights. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met, traditioneel, de uitreiking van veel diploma’s, medailles en bekers.

Als eerste kregen alle Beeballers een diploma. Deze jonge groep ( 5 t/m 8 jaar ) heeft de eerste beginselen van honkbal geleerd en zijn allemaal enorm vooruit gegaan.
Er werden medailles uitgereikt voor de beste aanvallende speler/slagman, Thomas Heemstra, senioren 2, de beste pitcher/werper Martijn van der Donk, senioren 1 en de beste verdedigende speler/catcher Jan Kloosterman ook senioren 1. De scores komen uit de scoorders formulieren die bij elke wedstrijd bijgehouden worden, hiervan worden statistieken gemaakt. Aan de hand van deze scoorders formulieren kan het wedstrijdverloop gevolgd worden.

René Veenstra en Robby Popken zijn hier een aantal avonden mee bezig. Hiervoor namens het bestuur hartelijk dank.
De “PECHPRIJS” kreeg senioren 2 speler Richard Vegter, de “GA ZO DOOR AANMOEDIGINGSPRIJS” was dit jaar voor pupil Melvin van der Velde en de “ROOKIE OF THE YEAR” werd aspirant Marie Platteel.

Hoogtepunt van de avond was weer de bekendmaking van de MVP ( Most valuable player/meest waardevolle speler ) van BSC Knights. De MVP’s voor elk team worden genomineerd door de trainer/coaches. Het hoeft niet persé de beste honkballer van het team te zijn, maar de meest waardevolle. Er wordt ook gekeken hoe de speler omgaat met zijn of haar medespelers, de scheidrechters en de tegenstanders. Hoe de inzet is tijdens de trainingen en de wedstrijden, in en buiten het veld.

De genomineerden waren:
Tyra Lourens ( pupillen ), Wesley Rozema ( aspiranten ), Ties de Boer ( junioren ), Leon Claessens ( senioren 2 ) en Peter ten Raa ( senioren 1 ). Als MVP van BSC Knights 2019 werd gekozen: Ties de Boer van de junioren. De motivatie van de trainer/coaches over de MVP 2019 van BSC Knights was: Altijd aanwezig en trekt de kar voor het hele team. Aanvoerder, regelneef en aanspreekpunt. Heeft daarnaast ook een prima seizoen aan slag en in het veld gehad. Bijna niet te pakken bij het stelen van honken.

De avond was niet mogelijk geweest zonder hulp van de vele vrijwilligers. De kantine was mooi versierd, er werd voor een drankje en een hapje gezorgd. Vrijwilligers, een sportclub kan er niet zonder, worden door het bestuur zeer gewaardeerd. Het wordt weinig gezegd, dus daarom vanaf deze kant een grote DANK JULLIE WEL. We hopen ook in 2020 van jullie diensten, in de kantine en rond het veld, gebruik te kunnen maken.
Momenteel zijn de zaaltrainingen voor alle teams weer in volle gang. In april gaan we weer naar het veld om te trainen en de eerste wedstrijden te spelen.

Naast Beeball ( 5 t/m 8 jaar ), pupillen ( 9 t/m 12 jaar ), aspiranten ( 13 t/m 16 jaar ), junioren ( 17 t/m 20 jaar ) en de beide senioren teams ( 21 + ) heeft BSC Knights ook een softbal recreatie team.

In 2020 wil de club kijken of er een softbal damesteam opgestart kan worden. Dus alle meiden en dames die hier voor voelen worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden via secretaris@knightsleek.nl Mocht u belangstelling hebben in de honk- en softbalsport dan kunt u informatie krijgen via secretaris@knightsleek.nl

Foto’s: Wim Jan Wieringa
Foto 1: MVP’s BSC Knights: Ties de Boer, Wesley Rozema, Leon Claessens en Peter te Raa ( Tyra Lourens ontbreekt op de foto ).
Foto 2: De verwerkers van alle statistisch gegevens: Robby Popken en René Veenstra