VEV’67, Marum, De Griffioen, ONR, Zevenhuizen, Roden, VAKO en titelhouder TLC hebben zich zaterdagavond in een vol Sportcentrum geplaatst voor de kwartfinales van het Leekster Voetbalgala. Grote verrassingen waren er niet, spektakel des te meer. Zevenhuizen hield als enige ploeg uit het B-toernooi knap stand, terwijl het opvallend was dat HFC’15 kwalificatie in eigen hand had, maar verspeelde de uitgelezen kans.

In Poule P deelde VEV’67 de lakens uit. De Leeksters wonnen alle poulewedstrijden. Arjan Veenstra maakte het verschil tegen Westerkwartier, terwijl VEV ruim won van Marum. Marum eindigde als tweede. De mannen van Simon Neef wonnen pas aan het eind van Grootegast (2-0) en in de cruciale wedstrijd nipt van Westerkwartier (1-0). In Poule Q werd ONR ongeslagen poulewinnaar. De Rodenaren bleven De Griffioen voor. In de onderlinge wedstrijd sloeg ONR pas in het slotdeel toe, al kwam De Griffioen nog even terug: 2-1. In de strijd om de tweede plaats moest Opende winnen van De Griffioen, dat aan een punt genoeg had. Het werd een duidelijke 5-1 voor de formatie uit Oosterwolde. Meer spanning bij de avondwedstrijden. Roden werd eerste in Poule R, maar het moest van ver komen. De zwart-witten stonden tegen Niekerk lange tijd op achterstand. Pas in de slotfase werd het nog 1-1. Vervolgens werd ruim gewonnen van FC Zuidlaren en Zevenhuizen, waar het nog een appeltje mee te schillen had. Zevenhuizen plaatste zich als nummer twee wel voor de kwartfinale. De rood-zwarten versloegen Zuidlaren en kregen het verrassende Niekerk maar net op de knieën (Niekerk-keeper Marijn Ottens hield alles tegen). Zevenhuizen was daardoor al vroeg zeker van de laatste acht. Poule S kon alle kanten op. Bizar was het duel TLC-HFC’15. Doordat twee spelers van TLC geel kregen kwam HFC op een 2-1 voorsprong en later zelfs 3-1. Tolbert Leek Combinatie zette een indrukwekkende eindsprint in. Nadat het pech had met inzetten tegen lat en paal werd alsnog gescoord. Menno Tjoelker maakte vlak voor tijd de 3-3. TLC won vervolgens ruim van Grijpskerk. HFC’15 stond tegen VAKO met 3-0 achter. Het leek een gelopen koers, maar de Hoogkerkers leefden helemaal op en kwamen via Hossein Roghani en Kelvin de Vries (15 seconden voor tijd) weer langszij: 3-3. In de beslissende wedstrijden moesten VAKO en TLC het onderling uitvechten, maar waren afhankelijk van HFC’15. VAKO, dat de vorm niet had, kwam wel op voorsprong, maar TLC draaide het duel om en won door een eigen doelpunt: 1-2. Dit duel bleek niet meer van belang (beiden door naar laatste acht) doordat HFC’15 op sensationele wijze verloor van het al uitgeschakelde Grijpskerk. In een bijzonder doelpuntrijk spektakelstuk werd het 4-7 voor Grijpskerk. HFC’15 had het in eigen hand. Bij winst was het tweede geworden (achter TLC) en had de ploeg uit het suikerdorp VAKO uit het toernooi gewipt. HFC verspeelde deze ultieme kans.

Topscorers A-toernooi: Patrick Steenbergen (VAKO) 14, Jordi Linneman (SV de Griffioen) 10, Stan van der Wal (VEV 67) 9

Schema kwartfinales
18.10 uur VEV’67-De Griffioen
18.40 uur Marum-ONR
19.15 uur Roden-VAKO
19.45 uur Zevenhuizen-TLC

Gala-avond met show
Naast de finales van het A-toernooi worden ook de finales gespeeld van het B-toernooi en Vrouwentoernooi. Tussendoor zijn er allerlei showelementen.

Voor meer informatie: www.lvgala.nl
Foto’s van Jurrien de Vries