Al snel in het nieuwe jaar, op zondag 12 januari 2020, om 14.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe expositie van Galerie Huis ter Heide, Norgervaart 10 A Huis ter Heide. Naast nieuw werk van de vertrouwde leden van het kunstenaarscollectief is opnieuw een aantal gastkunstenaars uit het hele land uitgenodigd om samen te exposeren. Wij nodigen u van harte uit de opening bij te wonen. Na de opening is deze expositie nog twee maanden te bewonderen.Tevens verwelkomen we een nieuw lid Alesja Konchyts uit Roden De galerie is iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. De toegang is vrij.

Onze gasten:
Eveline Bekkering (1957)
De beelden van Eveline zijn abstract/geabstraheerd, waarbij een sterk lijnenspel het beeld zijn specifieke karakter geeft. Soms werkt ze vanuit een ontwerp of voorstudie, soms puur geïnspireerd door de vorm van de steen. Haar thema's zijn: torso's, gestileerde figuren en natuurlijke vormen, waarin het spanningsveld tussen scherpe lijnen en zachte vormen wordt opgezocht. Het ruimtelijk werken in diverse soorten steen geeft Eveline de mogelijkheid het platte vlak te ontstijgen en zichzelf en haar gevoelens werkelijk vorm te geven. Eveline is beeldhouwer in de klassieke zin van het woord, d.w.z. zij hakt haar beelden handmatig uit grote brokken natuursteen.

Riesjart Bus (1958)
Riesjart werkt met koper als basismateriaal, in een door hemzelf ontwikkelde techniek: kleine stukjes koper worden tot een geheel gesoldeerd. Als beeldhouwer werkt hij zowel figuratief als abstract en laat zich veelal inspireren door de natuur. Het begrip ruimte staat centraal in het werk van Riesjart. In zijn vroege periode verzamelde hij objecten langs de rivier in de Betuwe en verwerkte ze tot één assemblage. Vaak spelen wind en beweging een rol in zijn werk. Hij is onder meer bekend vanwege zijn monumentale bouwwerken, zoals Floraduct, Betuwse Ring, Genageld Landschap en Tempel voor de wind.


Rieke Meima ( 1942)
Rieke is afkomstig uit het onderwijs. Ze gaf daar het vak handvaardigheid. De laatste jaren houdt zij zich echter intensief bezig met schilderen. Daarvoor volgde zij diverse opleidingen bij kunstenaars in binnen- en buitenland. Rieke's schilderijen ontstaan vaak intuïtief; laag over laag...kleur over kleur...waardoor een andere, nog ongeziene werkelijkheid meer en meer zichtbaar wordt, wat voor haarzelf ook steeds weer verrassend is. De schilderijen hebben vaak een levendige 'huid' , doordat Riekemet verschillende materialen werkt. Zoals verschillende lijmen, zand, eierschalen, hennep, ect. Daarnaast geeft het experimenteren met combinaties van acryl- en olieverf ook verrassende effecten, die weer voor nieuwe inspiratie zorgen.

Brigitte Schreuder (1952)
Het werk van Brigitte uit Den Haag, bestaat uit torens, tempels, altaren, huizen en andere bouwwerken. De beelden zijn geïnspireerd op de klassieke en Romaanse bouwkunst en door de plaatsen waar deze bouwkunst te vinden is: vaak zeer tot de verbeelding sprekende plekken in het landschap. De beelden zijn nooit replica’s van antieke of romaanse bouwwerken, maar een eigen interpretatie, eigen verbeelding. Ze speelt met de bouwelementen en bouwvormen en maakt er nieuwe bouwwerken/beelden mee.
Het werk wordt opgebouwd uit platen klei en na de biscuitbrand vaak van meerdere lagen glazuur voorzien.