Roden - In het weekend van 1 en 2 februari 2020 organiseert het Politiek Netwerk Drenthe (netwerk voor diversiteit, inclusie, actief burgerschap)en meer vrouwen in de politiek in samenwerking met de Rabobank een weekend voor Drentse jongeren in de leeftijd 12 tot 15 jaar.
Vanuit alle 12 gemeenten kunnen zij deelnemen aan inspirerende weekendsessies die worden georganiseerd in de Health Hub in Roden. In totaal kunnen 35-40 jongeren deelnemen.
“Uitgangspunt is dat de jongeren met elkaar in gesprek gaan en zelf besluiten nemen over hun toekomst.” zegt initiatiefneemster Anita van der Noord. “Wat vinden zij belangrijke thema’s voor de toekomst? Hoe denken zij over hun leefomgeving, ongelijkheid, klimaatverandering en problemen in de natuur? Jongeren een stem geven en laten meedenken over oplossingen, daar gaat het om”, aldus Anita.
Het weekend wordt begeleid door Bas Klemann van de Theatergroep PlayBack, het Politiek Netwerk Drenthe en de organisatie Missing Chapter. Tijdens het weekend worden gasten uitgenodigd (o.a. burgermeesters, bestuurders, ondernemers) om naar de jongeren te luisteren en aan te moedigen. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken, verschillende Drentse gemeenten, Rabobank, Stichting De Nieuwe Leefstijl en CMO STAMM.
De resultaten van het weekend worden op woensdag 5 februari gepresenteerd aan prinses Laurentien die zich samen met Missing Chapter inzet voor een nadrukkelijke stem voor jongeren.