Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken, dan kijk je waarschijnlijk in eerste instantie naar de premie die je zal moeten betalen, en wat daarmee vergoed en gedekt wordt. Echter is het wellicht ook belangrijk te kijken naar de geboden service per autoverzekeraar. Dit kan onderling erg verschillen. Tegenwoordig zijn de meeste autoverzekeraars beter bereikbaar per Whatsapp, sociale media en e-mail in plaats van per telefoon. Wanneer je een autoverzekeraar belt, duurt het gemiddeld 2,5 minuut voordat je iemand aan de lijn krijgt die je te woord kan staan. Digitaal de autoverzekeraar benaderen gaat dan ook meestal een stuk efficiënter. Dit kan bij veel bedrijven via Facebook, Whatsapp, Twitter of e-mail. De tijd van antwoord geven op gestelde vragen via deze media ligt gemiddeld op twee werkdagen.

Onderzoek naar de klantenservice van autoverzekeraars
Er is uitgebreid onderzoek verricht ten aanzien van de klantenservice van autoverzekeraars. Deze onderzoeken richtten zich op de klanttevredenheid en de bereikbaarheid van de maatschappijen. Hieruit is gebleken dat de autoverzekeringen met de beste klantenservice de volgende zijn: Centraal Beheer, FBTO, Univé, ANWB, Reaal, Interpolis en Nationale Nederlanden. Deze onderzoeken zijn onafhankelijk en recentelijk door de Consumentenbond uitgevoerd in de peilperiode tussen mei en juli van 2019.

De beste autoverzekeringen overwegen
Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken op de daarvoor bedoelde vergelijkingssites, zoals Overstappen.nl - autoverzekering berekenen, dan is het aan te raden te letten op welke factoren en parameters deze sites meenemen in het tonen van de resultaten en welke niet. Worden aanvullende dekkingen bijvoorbeeld meegenomen in de vergelijkingen? Worden bijkomende kosten gemeld en getoond die zijn opgenomen in de premies? Kun je zelf de volgorde van de verzekeringen kiezen die je wenst te vergelijken? Hiermee wordt bedoeld of je eenvoudig kunt rangschikken op de auto verzekeren of op degenen met de beste voorwaarden bijvoorbeeld. Of wil je liever kijken naar de beoordelingen van andere klanten van de desbetreffende autoverzekeraar? Vaak kun je via deze websites de verzekering die je kiest direct afsluiten, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt op de betrouwbare websites altijd teruglezen welke samenwerkingsverbanden er bestaan en welke verzekeraars wel of niet getoond worden en meegenomen worden bij het vergelijken met de redenen die daarvoor bestaan.