Peize – Ditmaal besloten we eens een kopje koffie te gaan drinken bij niemand minder dan Melissa Smilda en reisden we maandagavond af naar Peize. Binnenkort staat ze namelijk zelf te schitteren in haar eigen Winterparty!

We worden vrolijk begroet door hun hond Bauke. “ooh, die hond heeft maar 1 doel, die loopt zo weg hoor, “vertelt de lachende Melissa. Haar vader Zweitse staat achter haar en haar moeder Marian begroet ons ook. Ze woont nog lekker thuis en dat bevalt nog prima. Nog geen plannen dus om op jezelf te wonen? “Nee”, zegt Zweitse, zij blijft hier gewoon wonen en wij moeten er uit als het aan haar ligt!”

We zijn erg benieuwd wat de 21 jarige Melissa nog meer doet behalve zingen.
“Ik studeer nog en loop op dit moment stage bij de Symphonie (hoe toepasselijke naam) in Eelde. Dat is een verzorgingstehuis, want ik volg de opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijk werkster. Ik hoop in januari klaar te zijn en aan het werk te kunnen, hopelijk ook daar. Maar ook daar ontkom ik soms niet aan het zingen. Laatst was er een stel met accordeon en gitaar en ben ik heel spontaan ook maar gaan zingen. Herkenbare liedjes voor de ouderen, prachtig.”
Bijna ieder weekend staat er wel een optreden in haar agenda. Een Solo optreden of samen met de band Ideaal, waar ook haar vader Zweitse en Dirkjan Mollema aan deelnemen. “Ik geniet enorm van deze optredens. Maar als je me vraagt wat mijn doel is? In het GelreDome optreden lijkt me wel wat. In september stond ik voor het eerst op het podium van de MegaPiratenFestijn in Noordbroek. Een hele belevenis om als artiest daar het dorp in te komen,” vertellen ze beiden lachend. “Heel Noordbroek was afgesloten en je kon alleen naar binnen middels een wachtwoord, die we bijna waren vergeten. Ik was zo zenuwachtig om voor zoveel mensen op te treden, maar ik dacht nu moet het, gewoon doen! En wat een energie kreeg ik daarvan. Niet alleen mijn vader, maar het hele publiek was zo enthousiast en dat waren toch wel zo’n 10.000 man! Het was voor mij een droom die uitkwam. En dezelfde avond stond ik weer ‘gewoon’ op de Rodermarkt. Wat ik net zo mooi vind hoor, bijzonder om te zien dat mensen speciaal voor jou richting dat podium komen”

Ben je altijd al bezig geweest met zingen?
“Nou mijn vader speelde vroeger al natuurlijk in Acapulco, dus ben er wel mee opgegroeid.” Volgens haar ouders had ze het altijd druk met K3 en was ze van kleins af aan al fan van Marianne Weber en Frans Bauer. Helaas kunnen zij niet op de winterparty aanwezig zijn. “Heel jammer. Maar misschien voor een volgende keer.” Melissa zingt inmiddels al 5 jaar met de band, maar solo gaan leek haar ook wel eens leuk. 2 jaar geleden ben ik daar voor de gein mee begonnen, heb toen zelfs een videoclip gemaakt met het nummer “De Allermooiste Ogen”. Dat nummer werd goed opgepakt door veel radiostations, zelfs in België en Duitsland.” Ondertussen heb ik nog 3 prachtige nummers uit mogen brengen. Het laatste nummer “Ik wil dat jij meteen ook gaat” is bij niemand minder dan Emile Hartkamp (Producer van Marianne Weber, Frans Bauer en Jannes) opgenomen.

Maar vertel eens even over de Melissa Winterparty op 21 december a.s. in de Pompstee Roden?
Samen met mijn vader hebben we in samenwerking met Eddy Harms een selectie van artiesten gemaakt. Er is een optreden van niemand minder dan Jannes, Lucas en Gea, onze dorpsgenoot Eltjo treedt op, De Havenzangers 2.0 en nog veel meer. Uiteraard zal Melissa zelf ook optreden en heeft er erg veel zin in. Inmiddels zijn er zo’n 80% van de kaarten al verkocht, de kaarten zijn verkrijgbaar bij de Pompstee, de Primera in Roden en Eelde en via MelissaSmilda.nl
Melissa hoopt dat ze nog lang mensen mag plezieren met haar muziek en er uiteraard zelf ook van mag genieten. Wij denken dat dat wel goed komt met haar. Wat een gezellige, spontane meid. "Oh" zegt ze, "wil je er ook inzetten dat mensen echt op tijd moeten komen? De deuren gaan om 20:00 uur open en de bekende artiesten komen zeker niet als laatste! En mochten er mensen zijn met rolstoel of dergelijke, dan kunnen ze contact opnemen via mijn Facebook."

Succes Melissa de 21e in de Pompstee en geniet! (dat gaan wij ook zeker doen)

Tekst/foto Coby van Zanten©