Leek - Vrijdagavond 6 december mocht Excelsior'31 (nr 3) als nieuwkomer voor de eerste maal in de 1e divisie aantreden tegen Leekster Eagles.
Een kennismaking die de niet geheel complete selectie nog wel even bij zal blijven.

Met het aanvangsignaal van de arbitrage liepen de adelaren gelijk hard van stapel en speelden full press. Dit resulteerde in 4 doelpunten binnen 4 minuten voor Leekster Eagles. 1-0 Luciano Matulessy, 2-0 Erolind Derguti, 3-0 Erolind Derguti en 4-0 Luciano Matulessey. Toen de spelers van Excelsior van de schrik waren bekomen wisten zij zich te herpakken en gaven weerstand aan de ietwat inzakkende Eagles. Dit resulteerde er in dat het doel van Excelsior'31 gedurende de eerste helft verder bleef verschoond van trefzekere ballen van Eagles zijde. Een strafschop in het voordeel van Excelsior omdat Leekster keeper Erwin Mensink de bal te lang vast had, kon de mannen uit Rijssen wegens de gemiste kans niet in het zadel helpen.

De rust werd ingelast en de spelers mochten even in de kleedkamer op adem komen.

In de kleedkamer zal inspiratie trainer/coach Martijn Alssema de adelaren zeker een hart onder de riem  hebben gestoken, want in de tweede helft....

In de tweede helft was het Luciano Matulessey die de 5-0 wist te scoren. Een minuutje later was Karim Layeb aan de beurt en de stand werd 6-0. Na 7 minuten speeltijd wist ook Mehdi Charaf-Eddine een balletje in het doel te schoppen en de stand was 7-0. Karim Layeb kreeg een bal in het net die werd afgekeurd door de arbitrage. Na 10 minuten in de tweede helft tikte Erolind Derguti de 8-0 binnen de palen.  Met nog ruim 8 minuten speeltijd veranderde de trainer van Excelsior de tactiek door alles of niets te gaan spelen door de vliegende keep in te gaan zetten. De druk op het doel van de vandaag onovertroffen goalie Erwin Mensink werd hierdoor groter, maar de Eagles lieten zich niet van de wijs brengen. Met nog 4 minuten speeltijd was het de 16 jarige belofte Stan van der Wal, die die keeper van Excelsior wist te verrassen met een gericht schot en daardoor de stand op 9-0 bracht. Een minuut later wist Stan van der Wal terwijl de keeper van Excelsior al aan het vliegen begon de bal te veroveren. Stan van der Wal schoof de bal door naar Erolind Derguti en deze wist er wel raad mee, met 10-0 als gevolg.

Wegens een zoveelste licht vergrijp aan Eagles zijde mocht Excelsior'31 een 10 meter nemen, met de kans dat ze de eer konden redden. Helaas voor hun was sluitpost Erwin Mensink deze avond in topvorm en van plan om de eerste 0 stand sinds lange tijd met beide handen vast te houden.

Als laatste mocht Jeroen de Haan zijn stempel op het doel van Excelsior drukken en met een stand van 11-0 werd een kleine twee minuten later het eindsignaal gefloten.

Met elkaar was het een zeer sportieve avond waarna het publiek door beide teams werd bedankt. Leekster Eagles heeft de koppositie weer ingenomen, op de voet gevolgd door Texel 94.

Vrijdag 13 december speelt Leekster Eagles uit tegen Zeemacht die op dit moment met 1 punt verschil op de derde plaats staat.

Vrijdag 17 januari speelt Leekster Eagles thuis tegen HZV/Het vennewater.