Anglicaanse kersttraditie in Groningen met A Festival of Lessons and Carols. Op maandagavond 23 december brengen de Roden Girl Choristers de Der Aa-kerk in Engelse kerstsfeer. Onder leiding van Sonja de Vries verzorgen zij vanaf 20.00 uur een Festival of Lessons and Carols. In dit jaarlijks terugkerende festival zingen de girls bij kaarslicht prachtige Christmas Carols die, in Anglicaanse traditie, worden afgewisseld door negen korte lezingen.

In het feest waarin het Licht centraal staat, beginnen de Roden Girl Voices (ensemble van senior choristers) in een verstilde, met kaarsjes verlichte Der Aa-kerk met Here, here a Light van Joel Martinson. Dertig choristers, van 7 tot 19 jaar, brengen het kerstverhaal vervolgens tot leven in traditionele bewerkingen van carols door John Rutter en David Willcocks en uitdagende composities en arrangementen van o.a. Benjamin Britten, Michael Head en Sietze de Vries. Het festival bereikt het hoogtepunt in 'Light and life to all He brings' (Hark the Herald-angels sing).

Gevarieerd programma
De avond biedt een gevarieerd programma met meerstemmige composities en solisten. Naast senior solisten, zullen ook junior solisten Elka en Wende Hoogendijk, die onlangs nog in de finale van het Haydn Muziek Festival stonden, te horen zijn. Sietze de Vries begeleidt het koor op het beroemde Schnitger orgel. Berdine van den Toren verzorgt de lezingen.

Bent u benieuwd wat u kunt verwachten? Bekijk dan een korte film van het koor, met opnames van een eerdere kerstuitvoering in de Der Aa-kerk: http://bit.ly/RGCfilm

Toegang
Toegangskaarten zijn voor €15 online verkrijgbaar op https://rodengirlchoristers.nl/tickets/, maar ook bij boekhandels Daan Nijman in Roden en Van der Velde (Akerkhof) in Groningen of telefonisch: 06-532 317 68. Aan de deur kosten de kaarten €18. Kinderen t/m 12 jaar kunnen voor €2,50 komen luisteren.

23 december 2019 - Der Aa-kerk
Aanvang: 20:00 uur (deuren open om 19.15)
Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries
Orgel: Sietze de Vries


De Roden Girl Choristers (RGC) bestaat sinds 2000 en telt 25-30 meisjes in de leeftijd van 7-19 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, musiceert op topniveau in Anglicaanse stijl en verzorgt jaarlijks meer dan 20 concerten op de belangrijkste concertpodia in binnen- en buitenland. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries.

Meer informatie, een concertagenda en geluidsfragmenten zijn te vinden op www.rodengirlchoristers.nl
Foto Roden Girl Choristers Alfred Oosterman©
Foto RGC_Kerst Eric van Santen©