Door het warme rood van al die Perzische kleden en de pakjes hangend aan hun rode linten, leek het al wel Kerstmis in K38. De kunstwerken waren rijkelijk en divers aanwezig, zodat er voor iedereen wel iets te beleven viel.

Jelly van den Bosch en Yvonne Dollee openden deze Kunst In De Salon. Pieter Bosma en zijn Amazing Digital Accordeon omlijstte de opening met sfeervolle ‘Salon’-muziek. De muzikant mocht als eerste een lint doorknippen waarmee hij zijn kunstcadeau in ontvangst nam. Voor de bezoekers was die mogelijkheid er voor het luttele bedrag van € 10, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Voor volgende Salonbezoekers bleef er gelukkig nog voldoende van deze ‘Pakjes-met-kunst’ over.

De inrichting van de Salon is dit jaar geheel anders dan andere jaren. De opening vond plaats in de ruimte waar een hedendaagse saloninrichting wordt gesuggereerd. Een andere ruimte haakt in op de sfeer van de Salon in het Parijs van vroeger. Lopend over de warme rode Perzische kleden komt men tenslotte in het ‘Prentenkabinet’ met tekeningen en grafiek van de kunstenaars. Met recht kan gesproken worden van Kunst In De Salon.

Op de expositie is werk te zien van 15 leden van Verkuno, tw: Magda Balvers, Wilhelmina van Beek-Zoutewelle, Jelly van den Bosch, Yvonne Dollee, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Maxelant Harmsze, Linda van Huffelen, Joke Klaveringa, Rianne Kooijman, Ansje van den Muyzenberg, Derek Scholte, Lonia Schölvinck, Marijtje van der Veen en Maryke Wiegers.

Expositie Kunst IN DE SALON van zaterdag 7 t/m zondag 29 december 2019
Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden
Openingstijden: woensdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00 uur; kerstdagen gesloten
Entree € 2,00 (tot 18 jaar gratis)
Organisatie: Verkuno
Verkuno is de vereniging van professionele beeldende kunstenaars en vormgevers in de gemeente Noordenveld. Zie www.verkuno.nl.