In oktober hield ‘Because We Carry’ een landelijke actie om warme winterjassen en schoenen in te zamelen voor de vluchtelingen op Lesbos. Marion Kassenberg uit Roden werd inzamelpunt voor het noorden. Inge Jager uit Eelde zamelde ook in. Zo kwamen ze op elkaars pad. Na deze succesvolle inzameling, vroeg Inge spontaan of Marion met haar mee wilde naar Lesbos om daar ter plaatse te helpen. Marion zei direct JA!
Op 29 maart stappen de dames in het vliegtuig naar Lesbos om daar een week de handen uit de mouwen te steken.

Op Lesbos loopt het uit de hand. Te veel mensen op de vlucht en er is te weinig onderdak, kleding, eten en zorg. Politieke discussie is voor beiden niet belangrijk. Ze willen iets doen! In Kamp ‘Moria’ en Kamp ‘Kara Tepe’ verblijven alleen al ontzettend veel alléénreizende kinderen. Tijdens hun vlucht zijn hun ouders vermist geraakt. Samen vertrokken, maar nooit samen aangekomen… Inge en Marion willen met hun team die week het verschil maken. Ze gaan mee met de organisatie 'Because We Carry' want hun slogan is ‘niet lullen maar poetsen’!
“Ons team bestaat uit zeven personen uit het hele land. Onze jongste teamlid is 21 jaar en de oudste is 82. Zo zie je maar, op elke leeftijd kun je je inzetten om iets goeds te doen voor mensen die het moeilijk hebben.”
Elke week gaat er een nieuw team die kant op met in totaal € 8000,-. Dit bedrag wordt gebruikt om zeven dagen achtereen ruim 1300 voedzame ontbijtjes uit te delen met een warme lach. Elk teamlid zorgt minimaal voor een bedrag van € 1145,-. (Vlucht en onkosten betalen we uit eigen zak. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen)
Mocht je iets willen bijdragen, groot of klein, alle donaties zijn van harte welkom! Het streefbedrag behalen zou fantastisch zijn, maar elke euro die we méér ophalen, komt o.a. ten goede aan onderhoud en beheer van Kamp ‘Kara Tepe’ en Kamp ‘Moria’.

Donaties kunnen overgemaakt worden op NL37INGB0756655420 t.n.v. M. Kassenberg o.v.v. team233. Je mag ons ook vragen om een Tikkie. Dat kan via 0645678920 (Marion) of 0652061261 (Inge) Alvast ontzettend bedankt!

Wil jij ook helpen op Lesbos? Elke week is er een team van zeven mensen nodig om de estafette van vrijwilligers draaiende te houden. Als je handen hebt en een goed hart, kan ook JIJ het verschil maken! Kijk dan eens op www.becausewecarry.org