Het alom bekende Lions motto is ‘we serve’. ‘Wij stellen ons dienstbaar op’. Lionsleden helpen daarom waar zij kunnen. Niet alleen omdat het één van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is, maar ook omdat ze dat graag op allerlei manieren doen. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen om fondsen te werven voor goede doelen én door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

Dit doet Lions Club Roden-Noordenveld o.a. tijdens De Roder Weihnachtsmarkt op 14 december a.s. Tijdens deze gezellige markt in Duitse sferen worden naast hapjes en drankjes tevens zelfgemaakte kaarsen, handgemaakte vegers, open haardhout en theedozen verkocht. De opbrengst gaat naar de goede doelen: De Treftuin en het UMCG Handbiketeam.

Voor wie het nog niet wist: De ‘Treftuin’ is een leuke ontmoetingsplek voor iedereen en is gelegen achter de Scheepstraschool aan de Schoolstraat in Roden. Vrijwilligers en deelnemers van de dagbesteding werken daar enthousiast samen.

Het UMCG Handbiketeam bestaat uit sporters met een lichamelijke beperking zoals een dwarslaesie of een amputatie die daardoor met armkracht een fiets voortbewegen. Jaarlijks wordt hiervoor een HandbikeBattle in Oostenrijk georganiseerd, met de bedoeling om door de extreme fysieke inspanning die hiervoor nodig is de sporters een mentale boost te geven. Dit helpt enorm bij de revalidatie.

Spreekt het motto van de Lions u aan, wilt u ook zelf een actieve bijdrage leveren en bent u daarom geïnteresseerd in het lidmaatschap van onze club?....dan kunt u dit kenbaar maken op onze website www.lcrodennoordenveld.nl. In nader overleg kunt u geheel vrijblijvend een paar bijeenkomsten mee beleven.

Foto archief DitisRoden©, bank in de Treftuin