De stichting “Het Sprookje” verzorgt ook dit jaar voor de 67-ste keer een opvoering van het inmiddels traditionele sprookje. Op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 december wordt in De Postwagen te Tolbert “Het Sprookje “De Tovermachine” ten tonele gebracht. De Tovermachine” is een sprookje met spannende momenten en eigentijdse trekjes.

Ongeveer 1400 leerlingen van het basisonderwijs van 16 scholen vanuit het Westerkwartier en het Noordenveld en cliënten van de instelling “De Zijlen” komen de voorstelling op die drie dagen bekijken.

Op vrijdagavond 13 december is er een uitvoering die voor iedereen toegankelijk is. De avondvoorstelling begint om 20.30 uur. De toegangskaart kost € 7.50 en is verkrijgbaar bij de de ingang van de zaal. Met uw komst maakt u het mede mogelijk de jaarlijkse uitvoering van “Het Sprookje” voor zoveel mogelijk kinderen van het basisonderwijs in stand te houden.

De Tovermachine
Regie Peter Kooi

Ergens aan zee ligt een vissersdorpje, waar de bewoners hard moeten werken om hun brood te verdienen, Aan het dorpsplein ligt een gezellig café van vrouw Donatella, waar de bewoners graag even op het terras komen zitten en te roddelen, zoals de vissersvrouwen Marina en Tessa.

In dat café heeft prof. dr. mr. Federico een kamer gehuurd, waar hij verder kan werken aan zijn uitvinding de Tovermachine en waar hij les geeft aan zijn leerling Peppe.

In het dorp probeert madam Trista, een geldschietster, de baas te spelen en haar dochter Conchetta te laten trouwen met de visser Ennio. Bovendien lopen er twee boeven rond op zoek naar een flinke geldbuit. En dan loopt het flink uit de hand. Gisella, de dochter van de kaasboer Pasquele, wordt ontvoerd, boten verdwijnen, toverapparaten en boeken worden gestolen en er wordt losgeld geëist.

Op een onbewoond eiland houden de twee boeven het ontvoerde meisje vast en wachten op het losgeld, maar ook madam Trista gaat zich er mee bemoeien. Maar ze hadden niet verwacht dat het op het eiland kan spoken. Of heeft Prof. Federico daar iets mee te maken?

Hopelijk lukt het Prof. Federico met behulp van zijn toverformules de boeven onschadelijk te maken en iedereen weer veilig in het dorp terug te brengen.