NOORDENVELD - Op donderdag 12 december is er het Alzheimer Café - Trefpunt voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met dementie. Het thema van deze avond is de kracht van de liefde in het omgaan met dementie. Dit met ervaringen in woord en beeld door een tweetal sprekers, namelijk Grietje van der Heide en Jan Perlee.

Grietje van der Heide, fotograaf en rechercheur bij de politie, kent het gevoel van verdriet en onmacht wanneer bij haar moeder frontotemporale dementie wordt geconstateerd. Haar moeder, Mem, heeft haar geïnspireerd om het fotoproject ‘13 Mooie Mensen’ op te zetten waarin Mem haar leerde om te genieten van wat er nu is. Door het maken van foto’s legt ze hele dierbare momenten vast. Vanuit liefde en dankbaarheid maakt ze dit ook mogelijk voor anderen die worstelen met het langzame verlies van een dierbare aan dementie. Samen met je dierbare even het verdriet van dementie vergeten en een onbetaalbare herinnering maken. Bovendien wil ze met dit project de hele wereld wakker schudden en laten zien dat deze mooie mensen ook gewoon mens zijn en niet die ziekte. Jan Perlee zijn vrouw is vanwege dementie opgenomen in een zorginstelling. Hij meldde zich ooit aan voor een workshop waarin naasten en geliefde op zoek gaan naar nieuwe manieren om contact te maken. Na deze ervaring wil Jan anderen meenemen in zijn verdriet, maar popelt hij ook om te vertellen hoe zelfs deze ziekte door de liefde, ook jouw leven kan verrijken.

De inloop van de avond is om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur in hotel Langewold in Roden. Opgave is niet nodig en de avond is vrij toegankelijk. U krijgt een kop koffie aangeboden. Voor informatie kunt u terecht bij Welzijn in Noordenveld, 050 3176500.