Het Friese Grou was de plaats waar vv Roden deze zondagmiddag de 10e wedstrijd van het seizoen moest spelen, met hekkensluiter GAVC als tegenstander. Voor Roden was het zaak om punten te pakken en wat afstand te nemen van de onderste plekken in de competitie. En dat gebeurde. Na een begin waarin beide ploegen wat mogelijkheden kregen, nam Roden, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer het initiatief. Dat resulteerde na 35 minuten in de 0-1 door Nick ter Arkel met een mooie schuiver. Roden ging na die goal door en bij het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wolthof stond het 0-3, door doelpunten van Enrico Wardenier en Robin van der Tuin.

Ook na de thee bleef Roden een overwicht houden, werd er goed druk gezet en flink wat energie in het spel gebracht. Dat leverde nog twee doelpunten op door de tweede goal
van Nick ter Arkel en ook Enrico Wardenier. Magiel Nsilu redde de eer voor GAVC, dat liet zien niet voor niks rode lantaarn drager te zijn. Eindstand 1-5 en drie welkome punten mee in de tas naar Noord-Drenthe.

Volgende week zondag 8 december ontvangt Roden Noordster aan de Norgerweg in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, aanvang 14.00 uur.