Ongekend goed gaat het de laatste weken met de blauwhemden uit Nieuw-Roden. Na een matige competitiestart gaat het uitstekend met de puntenoogst. Zondagmiddag moest in een thuiswedstrijd Muntendam worden bestreden die op de ranglijst 7 punten meer had binnengehaald dan de mannen van Nei-Roon.

Voor rust was de thuisclub al de bovenliggende partij, maar de meerderheid werd slechts in een 1 – 0 stand, doelpunt van Nick Matulessy, uitgedrukt. Vlot na de thee kwam de 2 – 0 op het bord te staan na een doeltreffende uithaal van Wilco Drent. Toen ook nog eens Peter Woldendorp de score voor de thuisclub een nog beter aanzien gaf, was het eigenlijk helemaal gedaan met het verweer van de zwart-witten uit Muntendam.

Het laatste half uur stond in het teken van de Marcel Kuiper-show. Maar liefst 4 maal deed hij het net bollen, uit onder andere een strafschop en een leep lobje. Tussendoor hadden de uitgebluste Muntendammers door het benutten van een elfmeter, de stand een nog iets dragelijker aanzien gegeven.

Door dit resultaat hebben de mannen van de trainers van Nimwegen en Witlox een veilige stek in de middenmoot weten te bemachtigen. Aanstaande zondag staat er een thuisduel aan de Zevenhuisterweg tegen laagvlieger VAKO uit Vries op de rol. Aanvang: 14.00 uur. Komt allen.

Tekst/foto's en film Roel Lubbers©