De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen organiseert opnieuw cursussen voor wie wil kennismaken met klassieke schildertechnieken en grafische ambachten. Alle cursussen starten in week 4 (20-26 januari). De cursussen zijn zeer geschikt voor wie benieuwd is naar onze vakscholing en daar alvast een voorproefje van wil nemen. Maar ook voor de professional die zijn vakkennis wil bijspijkeren.

Docent Esther Leuvenink geeft een cursus fijnschilderen met aandacht voor stofuitdrukking en detail. Siemen Dijkstra, Reinder Homan en Koen de Graaf leren je houtsneden, etsen en steendrukken te maken. Deelneemster van het TV-programma Sterren op het Doek, Carolien van Olphen, geeft een cursus in kleurrijk model- en portretschilderen. Ook Paul Boswijk geeft les in portret- en modelschilderen, maar dan met een andere invalshoek: waar lef én enthousiasme om te schilderen een centrale rol spelen. Marcel Duran neemt je mee in de portretschilderkunst aan de hand van Rembrandt. En wanneer je overweegt om de vakscholing van de academie te gaan volgen, dan is de introductiecursus een goede keuze. Deze wordt gegeven door Bas Nijenhuis (winnaar van Sterren op het Doek), Elvira Dik en Keimpe van der Kooi. Zij besteden aandacht aan compositie, tonaliteit, vorm, toon en kleur.

Er is voldoende ruimte voor individuele aandacht, zodat je ook zonder voorkennis aan de cursussen kunt deelnemen. Vijftien lesweken lang kun je je onderdompelen in intense en inspirerende lessen, waarna je de reeks afsluit met een werkbespreking. Elke cursus wordt afgesloten met een Verklaring van de Klassieke Academie. De lessen duren 2,5 uur. Het is mogelijk één of meerdere cursussen naast elkaar te volgen en zo een persoonlijk programma samen te stellen. Voor meer informatie of aanmelden kan je kijken op de website van de Klassieke Academie www.klassiekeacademie.nl of mailen naar info@klassiekeacademie.nl