Heeft u overgewicht en een andere risicofactor voor de gezondheid zoals pre-diabetes of een hoge bloeddruk of heeft u obesitas? Dan is er sinds 2019 de mogelijkheid om mee te doen aan het GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) programma CooL.

Het Coaching op Leefstijl programma wordt nu ook aangeboden in Roden door leefstijlcoach Dorien van Bommel. Het programma duurt in totaal 2 jaar. In de eerste 8 maanden is er maandelijks een groepsbijeenkomst en zijn er 4 individuele gesprekken. In de volgende 16 maanden zijn er nog eens 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele gesprekken.

Tijdens de groeps- en individuele sessies kijken we naar achtergronden en oorzaken van een ongezonde leefstijl. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning. Per thema kijken we stap voor stap welke verbeterpunten er haalbaar zijn.

U kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het wordt door de verzekeraars vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is dus kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat u alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met de zelf geformuleerde verbeterstappen.

Om mee te kunnen doen heeft u een verwijsbrief van de huisarts/POH nodig. Aanmelden voor de volgende groep kan nu, de startdatum wordt vastgesteld bij voldoende deelnemers. Aanmelden kan bij Dorien van Bommel: info@sastago.nl, 0625299872